Περιπέτεια για ηλικιωμένο στη Σκιάθο: Εκσφενδονίστηκε από ριπές αεροπλάνου (vid)

 Περιπέτεια για ηλικιωμένο στη Σκιάθο: Εκσφενδονίστηκε από ριπές αεροπλάνου (vid)

Από τον δρόμο όπου περπατούσε, βρέθηκε στη… θάλασσα 79χρονος, ο οποίος εκτινάχθηκε από ριπές αεροπλάνου που εκείνη την ώρα επιχειρούσε προσγείωση στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου της Σκιάθου.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής. Ο 79χρονος που δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι μόνιμος κάτοικος ή τουρίστας στο νησί, είχε βγει για περίπατο. Κινούνταν στον δρόμο, δίπλα από τον αεροδιάδρομο. Είδε το αεροπλάνο να κατεβαίνει, εκτίμησε όμως ότι θα προλάβαινε να περάσει από το σημείο. Επιτάχυνε το βήμα του, ωστόσο, δεν πρόλαβε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, taxydromos.gr.

Από το αεροπλάνο που εκείνη την ώρα πλησίαζε πολύ κοντά στο έδαφος, δημιουργήθηκε κύμα αερίων, εξαιτίας του οποίου, ο περιπατητής εκτινάχθηκε στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν.

Πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, ενημέρωσαν αστυνομία, λιμενικό και ΕΚΑΒ. Άμεσα ασθενοφόρο, φρόντισε για τη διακομιδή του 79χρονου στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 79χρονος φέρει επιφανειακά τραύματα και ότι είναι καλά στην υγεία του, αν και σε κατάσταση σοκ με αυτό που συνέβη. Υποβλήθηκε στις απαιτούμενες εξετάσεις και έως και νωρίς το απόγευμα νοσηλευόταν στο Κέντρο Υγείας, όπου το προσωπικό παρακολουθούσε την εξέλιξη της υγείας του.

Χρήστος Σταθόπουλος