Παναγιωτόπουλος για Ένοπλες Δυνάμεις: Οι διαρροές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα

 Παναγιωτόπουλος για Ένοπλες Δυνάμεις: Οι διαρροές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα

Μετά την τοποθέτησή του ότι η «αντικατασκοπεία δεν έχει νόημα αν τα επιτελεία είναι ελβετικό τυρί», ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δηλώνει στα “Νέα” ότι «φαινόμενα διαρροών διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε σε συνέντευξή του στα «Νέα» πως: «Δεν αναφέρομαι στο Πεντάγωνο ειδικά, αλλά σε όλο το σύστημα της στρατιωτικής ιεραρχίας από το επίπεδο του υπαξιωματικού και άνω. Η διαρροή οπουδήποτε και σε ΜΜΕ διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας όπως π.χ. αποθέματα και δυνατότητες συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι που με προβληματίζει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Στη Βουλή έκανα παρότρυνση προς τους αρχηγούς των Επιτελείων να κάνουν ενέργειες για να ελέγξουν αυτό το φαινόμενο. Εκτιμώ ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Θα δώσω κατευθύνσεις άμεσα».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στην τουρκική προκλητικότητα υπογραμμίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είναι να υψώσουμε ισχυρό τείχος ανάσχεσης του τουρκικού αναθεωρητισμού, ώστε να υπερασπιστούμε σθεναρά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό επιδιώκουμε από την αρχή, αυτό και κάνουμε».

Χρήστος Σταθόπουλος