Οι 50 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν φέτος μισό τρισεκατομμύριο δολάρια

 Οι 50 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν φέτος μισό τρισεκατομμύριο δολάρια

O Έλον Μασκ και οι υπόλοιποι 49 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν χάσει περισσότερα από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια φέτος.

Και αυτό λόγω της πτώσης του χρηματιστηρίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg Billionaires Index.

Οι 50 πλουσιότεροι, στους οποίους περιλαμβάνονται ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο Γάλλος μεγιστάνας των ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό, έχουν χάσει συνολικά 563 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρή αξία μέχρι τις 22 Μαΐου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος ανέστειλε προσωρινά την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει χάσει 46,4 δισεκατομμύρια δολάρια – και η καθαρή του αξία ανερχόταν την Παρασκευή στα 224 δισ. δολάρια.

Ο Μπέζος, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος, παραιτήθηκε πέρυσι από διευθύνων σύμβουλος της Amazon για να επικεντρωθεί στην εταιρεία διαστημικών ταξιδιών Blue Origin. Είδε την καθαρή του αξία να μειώνεται κατά 53,2 δισ. δολάρια, και ο πλούτος του αποτιμάται πλέον στα 139 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η καθαρή αξία του Αρνό ανέρχεται σε 123 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο λόγω της θέσης του ως διευθύνων σύμβουλος της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 52,2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Ο Γκέιτς, ο πρωτοπόρος του λογισμικού που εγκατέλειψε τη Microsoft για να γίνει φιλάνθρωπος πλήρους απασχόλησης, αξίζει 123 δισεκατομμύρια δολάρια. Από τις αρχές του 2022, η καθαρή του περιουσία έχει μειωθεί κατά 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, είναι ένας από τους λίγους δισεκατομμυριούχους που είδε την καθαρή του αξία να αυξάνεται φέτος. Η περιουσία του Μπάφετ αποτιμάται στα 110 δισεκατομμύρια δολάρια – 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από εκεί που βρισκόταν στις αρχές του 2022.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook, είδε την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 54,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αξία του εκτιμάται ότι ανέρχεται πλέον σε 71,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένας άλλος μεγιστάνας της τεχνολογίας, ο συνιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ, είδε την καθαρή του αξία να μειώνεται κατά 29 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα η καθαρή του αξία ανέρχεται σε 99,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η καθαρή αξία του συνιδρυτή της Google Σεργκέι Μπριν, σημείωσε πτώση 28,2 δισεκατομμυρίων και έπεσε στην ένατη θέση της λίστας με 95,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, ανέβηκε στην πρώτη δεκάδα των πλουσιότερων στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι έχασε 16 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντάς τον στα 89,6 δισεκατομμύρια δολάρια – αφού η καθαρή αξία του επικεφαλής της Oracle Λάρι Έλισον, έπεσε στα 89,2 δισεκατομμύρια δολάρια από 21,9 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε φτάσει.

Κάποιος που κατάφερε επίσης να βγάλει χρήματα εν μέσω της αναταραχής στο χρηματιστήριο, ήταν ο βασιλιάς των hedge fund Κεν Γκρίφιν. Ο διευθύνων σύμβουλος της Citadel Capital είδε την καθαρή του αξία να αυξάνεται κατά 8,29 δισ. δολάρια, στα 29,6 δισ. δολάρια, γεγονός που τον τοποθετεί στην 40η θέση της λίστας.

Χρήστος Σταθόπουλος