Ο Κιλιντσντάρογλου στο πλευρό Ερντογάν για τα “νησιά που καταλήφθηκαν”

 Ο Κιλιντσντάρογλου στο πλευρό Ερντογάν για τα “νησιά που καταλήφθηκαν”

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, στάθηκε στο πλευρό του Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν, όσον αφορα τα “ελληνικά νησιά που καταλήφθηκαν”.

Το δικό του κομμάτι στην… πίτα των προκλητικών δηλώσεων από πλευράς Τουρκίας φαίνεται πως θέλει να διεκδικήσει και ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου. Παρά τη θέση των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης που καλούσαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ρίξει τους τόνους κατά της Ελλάδας, εκείνος πάει… κόντρα.

Στις χθεσινές (01.06.2022) δηλώσεις του Ερντογάν, που πάλι τα έβαλε με την Ελλάδα καλώντας την να «μάθει από την ιστορία», αναφέρθηκε και στον Κιλιντσντάρογλου.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος, μεταξύ άλλων ρώτησε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης: «στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο, είσαι με την Τουρκία ή όχι;».

Αργά το βράδυ, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, διαμηνύοντάς του ότι θα τον στηρίξει, αν εκτός από τα στρατικοποιημένα νησιά, κάνει κάτι και γι’ αυτά που έχει… καταλάβει (!) η Ελλάδα! «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: “μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν”. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».

Χρήστος Σταθόπουλος