Ο Ευάγγελος Αντώναρος μεταφέρθηκε με C-130 από την Πάτμο στην Κρήτη

 Ο Ευάγγελος Αντώναρος μεταφέρθηκε με C-130 από την Πάτμο στην Κρήτη

Μία περιπέτεια έζησε ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος λόγω έντονη αδιαθεσίας μεταφέρθηκε από την Πάτμο στην Κρήτη. Ειδικότερα, λίγο πριν τις 8 σήμερα το πρωί του Σαββάτου, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο της Κρήτης το αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε ασθενή από την Πάτμο, τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Η ολονύχτια επιχείρηση της ΠΑ ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, όταν η γιατρός του Κέντρου Υγείας Πάτμου ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ότι ασθενής που παραθέριζε στο νησί αισθανόταν έντονη αδιαθεσία, συνεπεία λοίμωξης του αναπνευστικού.

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός με όλα τα απαραίτητα ειδικά προστατευτικά μέσα για τη φροντίδα του ασθενούς και την αεροδιακομιδή του, αρχικά με ελικόπτερο Super Puma που κατευθύνθηκε προς το ελικοδρόμιο της Πάτμου και αμέσως μετά στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.

Μετά την άφιξη στη Ρόδο, ασθενής, ιατρός και διασώστες του ΕΚΑΒ μετεπιβιβάσθηκαν σε αεροσκάφος C-130. Ο Ευάγγελος Αντώναρος υπεβλήθη σε μοριακό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα συμπτώματα που εμφανίζει προέρχονται από λοίμωξη από Covid-19.

Avatar

apostolos.staikos