Μητέρα Γρηγορόπουλου: Ο δολοφόνος του Αλέξανδρου κυκλοφορεί ελεύθερος – Προσβλητική απόφαση για την Δικαιοσύνη

 Μητέρα Γρηγορόπουλου: Ο δολοφόνος του Αλέξανδρου κυκλοφορεί ελεύθερος – Προσβλητική απόφαση για την Δικαιοσύνη

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου προκάλεσε δικαιολογημένα και την οργισμένη αντίδραση της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα του πρώην ειδικού φρουρού.

Η Τζίνα Τσαλικιάν, δήλωσε σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Εάν ζούσε ο Αλέξανδρος, την περασμένη Κυριακή θα έκλεινε τα 29 του χρόνια. Ο δολοφόνος του κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν νιώθω δικαιωμένη από την απόφαση. Είναι μια απόφαση προσβλητική για την ελληνική δικαιοσύνη, την ελληνική κοινωνία, είναι προσβλητική η απόφαση για τη μνήμη του Αλέξανδρου».

Η συνήγορος της πολιτικής αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε πως πρόκειται για «απόφαση που δεν στέκεται κοινωνικά, νομικά, πολιτικά. Είχαμε προειδοποίηση για αυτή τη μεθόδευση. Οι ένορκοι με μεθόδευση του δικαστηρίου, δεν άκουσαν μάρτυρα, δεν ξέρουν την υπόθεση, παρά μόνο όσα τους είπαν οι τακτικοί δικαστές».

Από την πλευρά του, ο Ανδρούλας Αλευράς, συνήγορος υπεράσπισης του Ε. Κορκονέα δήλωσε: «Είναι ιστορική απόφαση, αποτυπώνει το κοινό περί δικαίου αίσθημα γιατί την έλαβαν οι ένορκοι».

Avatar

Μανώλης Δράκος