Μελανσόν: “Ολική αποτυχία Μακρόν” – “Ίσως ξυπνήσετε αύριο με μια πλειοψηφία της Nupes”

 Μελανσόν: “Ολική αποτυχία Μακρόν” – “Ίσως ξυπνήσετε αύριο με μια πλειοψηφία της Nupes”

Ο αριστερός Ζαν Λικ Μελανσόν χαιρετίζει «την ολική αποτυχία» της παράταξης Μακρόν στον β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας.

Ο επικεφαλής της αριστερής συμμαχίας Nupes, Ζαν-Λικ Μελανσόν στις πρώτες δηλώσεις του χαιρέτισε την «ολική αποτυχία του προεδρικού κόμματος».

«Καμία πλειοψηφία δεν προκύπτει. Η Γαλλία έχει εκφραστεί και πρέπει να το πούμε, ανεπαρκώς, το επίπεδο της αποχής είναι ακόμη πολύ υψηλό, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της Γαλλίας δεν ξέρει πού να στραφεί, σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε οι τρεις παρατάξεις να βρίσκονται σε παρόμοια επίπεδα», είπε.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η άνοδος της Nupes την τοποθετεί στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση. Είναι όμως η αποτυχία της παράταξης Μακρόν, η ηθική αποτυχία όσων έδωσαν μαθήματα σε όλους», δήλωσε ο αρχηγός της «Ανυπότακτης Γαλλίας».

«Αλλάζω θέση μάχης αλλά η δέσμευσή μου είναι και θα παραμείνει μέχρι την τελευταία μου πνοή να είμαι πρώτος στις τάξεις σας, αν το θέλετε», είπε. Και πρόσθεσε: «Ίσως ξυπνήσετε αύριο με μια πλειοψηφία της Nupes, ή με πρώτη πολιτική δύναμη τη Nupes».

Avatar

Θεόκριτος Αργυριάδης