Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια κοντά στον δήμο Κύμης-Αλιβερίου – Ζητήθηκαν ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων- Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

 Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια κοντά στον δήμο Κύμης-Αλιβερίου – Ζητήθηκαν ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων- Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Οι άνεμοι, είναι δυνατοί στην περιοχή
Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι στον Κρεμαστό Εύβοιας που ανήκει στον δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή και οι άνεμοι είναι ισχυροί αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα. Οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, έχουν έχει ζητηθεί η συνδρομή ενός αεροσκάφους.

Φωτιά στον Κρεμαστό Ευβοίας: «H φωτιά έφτασε στην είσοδο του χωριού», δήλωσε ο αντιδήμαρχος

Διαστάσεις έχει πάρει λόγω και των δυνατών ανέμων εντάσεως 5 μποφόρ και του δύσβατου της περιοχής, η φωτιά που έχει ξεσπάσει από νωρίτερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση, ανάμεσα στα χωριά Γαία και Κρεμαστός, του δήμου Κύμης – Αλιβερίου Εύβοιας.

Άμεσος κίνδυνος για τα χωριά δεν φαίνεται ακόμα να υπάρχει, ωστόσο λόγω και των συνθηκών αποφασίστηκε να αποσταλούν επιπλέον ενισχύσεις και ελικόπτερο συντονισμού, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), καθώς θεωρούνται ύποπτες οι συνθήκες που ξέσπασε η συγκεκριμένη φωτιά κοντά στο χωριό Γαία.

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Νότια Εύβοια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστας Δημάς η πυρκαγιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα.

Με πληροφορίες από το evima.gr

Avatar

Όθων Παπαδάκης