Μάρτυρας στη δίκη Λιγνάδη: “Είχε σχέσεις με κορίτσια από το Αρσάκειο”

 Μάρτυρας στη δίκη Λιγνάδη: “Είχε σχέσεις με κορίτσια από το Αρσάκειο”

Ο μάρτυρας υποστήριξης κατηγορίας Γ.Χ. που συνεργαζόταν με τον Δημήτρη Λιγνάδη στις παραστάσεις του Αρσακείου υποστήριξε ότι έχει δει μαθήτριες στο σπίτι του σκηνοθέτη, οι οποίες υποτίθεται ότι είχαν πάει για πρόβα, ενώ ύστερα από ερώτηση ένορκης, δήλωσε πως μετά τις πρόβες του Αρσακείου, υπήρχαν και κοινωνικές έξοδοι.

«Υπάρχουν και φωτογραφίες. Ξέρω σίγουρα μια μαθήτρια με την οποία είχε σχέση. Υπήρχε πάντα μια αυλή από αρσακειάδες που ήταν γύρω του» κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Ήταν περίεργο όλο αυτό, αλλά δεν μπορούσα να βγάλω συμπεράσματα. Μέχρι το περιστατικό το 2002 και τις φήμες. Για αυτό το περιστατικό ήταν η πρώτη φορά που αντιλήφθηκα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει» συμπλήρωσε.

Όταν πήγε ο μάρτυρας να δει τον κατηγορούμενο στο νοσοκομείο, όπου βρέθηκε όταν τον μαχαίρωσε άγνωστος το 2002, στο δωμάτιό του στο Σωτηρία ήταν σίγουρα, λέει, οι 3 πιο κοντινές του μαθήτριες από το Αρσάκειο. Εκεί του ζήτησε ο κατηγορούμενος να γράψει ένα τραγούδι για τον μαχαιρωμένο βασιλιά -λέει.
Πρόεδρος: Πώς όλα αυτά τα συσχετίζετε;

ΓΧ: Υπήρχαν φήμες & υπήρχε ένα σύστημα, έρχονταν στις πρόβες συχνά με ανήλικα παιδιά και δεν μαθαίναμε ποτέ το όνομά τους.

Πρόεδρος: Τι φήμη υπήρχε;

ΓΧ: Ότι έχει σχέσεις με παιδιά.

Πρόεδρος: Τι άλλαξε το 2006 & αποφασίσατε ότι κάτι συμβαίνει;

ΓΧ: Για να υπάρχει αυτό το ψέμα, με τις ηλικίες των παιδιών κάτι πρέπει να συμβαίνει.

Πρόεδρος: Και καταλήξατε ότι έχει σχέση με εκείνο το παιδί;

ΓΧ: Το ξέραμε όλοι, έμεναν μαζί στην Επίδαυρο στο ίδιο δωμάτιο, φαινόταν. Μαζί με σχέσεις που ήξερα ήταν & με κοπέλες από το Αρσάκειο. Για μένα ήταν περίεργο.

Πρόεδρος: Γιατί διακόψατε τη συνεργασία τότε;

ΓΧ: Υπήρξε άνθρωπος που έκανε κακό στον εαυτό του τότε, παρόντος του κατηγορουμένου.

Πρόεδρος: Πώς προέκυψε η κατάθεσή σας;

ΓΧ: Είδα τη συνέντευξη του ΒΚ, όταν την είδα έψαξα το μέιλ του και είπα ότι αν θέλει τη στήριξή μου θα την έχει. Μου είπε αν μπορώ να έρθω να καταθέσω το 2021.

Πηγή: thepressproject.gr

Avatar

Χρήστος Σταθόπουλος