ΛΑΡΚΟ: Στο δρόμο 1060 εργαζόμενοι – Συλλαλητήριο στη Βουλή

 ΛΑΡΚΟ: Στο δρόμο 1060 εργαζόμενοι – Συλλαλητήριο στη Βουλή

Στον δρόμο πετάει σήμερα η Κυβέρνηση τους 1060 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αφού με τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή, πρόκειται να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης παραγωγής σιδηρονικελίου, από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, που λειτουργεί από το 1963 με επίκεντρο το εργοστάσιο της Λάρυμνας στην Φθιώτιδα.

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα Τρίτη 14/06, με διαδικασία εξπρές, η οποία προβλέπει «τη δυνατότητα του ειδικού διαχειριστή να προχωρήσει στην απόλυση και των 1.060 εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στον προσδιορισμό των αποζημιώσεών τους που θα καλυφθούν από το Δημόσιο».

Ηχηρή απάντηση από τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απαντούν δυναμικά, προχωρώντας σε συλλαλητήριο στις 2 μ.μ. στη Βουλή.

Απαιτούν να αποσυρθεί η τροπολογία που σταματά τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, κλείνει το εργοστάσιο και πετά τους εργαζόμενους στο δρόμο, το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο.
«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δε δίνουμε τη συναίνεσή μας στο εγκληματικό κλείσιμό της»
«Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να περάσει» τονίζουν οι εργαζόμενοι και κατεβαίνουν μαζικά στην Αθήνα σήμερα για να διατρανώσουν την αποφασιστικότητά τους να αποσυρθεί η επαίσχυντη τροπολογία.

Στο πλευρό των εργατών βρίσκονται δεκάδες Σωματεία και φορείς.

«Οι απειλές, οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα θα λιώσουν στο καμίνι της ΛΑΡΚΟ!» τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή. «Το δικαίωμα στην δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο! Ο μαζικός, αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων, του λαού της περιοχής, αλλά και η αλληλεγγύη και στήριξη από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους όλης της χώρας είναι το όπλο που θα σπάσει τον τσαμπουκά της κυβέρνησης!» προσθέτει.

Κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες να βρεθούν στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), τη νέα μεθόδευση της κυβέρνησης στο συνεχιζόμενο έγκλημα διάλυσης της ΛΑΡΚΟ, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται και δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Avatar

Μανώλης Δράκος