Κρήτη: Απολογείται ο προπονητής πολεμικών τεχνών – “Μην αρνείσαι στον δάσκαλο, γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις”

 Κρήτη: Απολογείται ο προπονητής πολεμικών τεχνών – “Μην αρνείσαι στον δάσκαλο, γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις”

Απολογείται λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο προπονητής πολεμικών τεχνών ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής Λασιθίου στην Κρήτη.

«Μην αρνείσαι στο δάσκαλο γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις…».  Είναι η φράση που σύμφωνα με τα όσα καταθέτει – καταγγέλλει πρώην αθλήτρια του προπονητή, η οποία σήμερα είναι 20 ετών, φέρεται να την χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο 46χρονος κατηγορούμενος ως μια μορφή εκφοβισμού ή απειλής στους αθλητές του που δεν του έκαναν τα χατίρια ή δεν τα πήγαιναν καλά στους αγώνες.

Η κατάθεση της 20χρονης από χωριό του Λασιθίου (η μικρή κοινωνία όπου διέμενε ήταν ένας παράγοντας που κράτησε το στόμα της κλειστό, όπως εξηγεί) ίσως είναι η πιο κομβική και βαρύνουσα ποινικά καθώς το κορίτσι καταγγέλλει ξεκάθαρη σεξουαλική παρενόχληση από τον δάσκαλο της, περιγράφοντας συγκεκριμένες σκηνές, συνθήκες, πράξεις και φράσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, cretalive.gr.

Και αν στο αποκαλούμενο «μασάζ», δεν αντέδρασε, σε άλλες φερόμενες απαιτήσεις του προπονητή καταγγέλλει ότι είπε «όχι», αρνήθηκε να υπακούσει στον “δάσκαλο”  και το πλήρωσε, όπως υποστηρίζει, με πολύ πόνο, σε βαθμό που έκλαψε.

«Μην αρνείσαι στον δάσκαλο γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις…»  αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεση της, επεξηγώντας ότι: «αυτή τη φράση ο δάσκαλος την έλεγε συχνά και με το «ξέρεις ότι θα πονέσεις» εννοούσε ότι θα μας βάλει για άνοιγμα (σπαγκάτο), το οποίο χρησιμοποιούσε για εκφοβισμό σε όλα τα παιδιά καθώς ερχόταν από πάνω μας και μας πάταγε και ο πόνος ήταν πολύ μεγάλος…».

Οι άλλες καταθέσεις που προκαλούν ανατριχίλα

Το ίδιο σκηνικό και άλλα πολλά περιγράφουν επίσης  στις καταθέσεις τους  πρώην συναθλητές της 20χρονης, ενήλικοι σήμερα ή ανήλικοι.

Ο 46χρονος περιγράφεται με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις της δικογραφίας ως ένας προπονητής με βίαιες εκφράσεις και χειρονομίες, γρονθοκοπήματα με καρούμπαλα στο κεφάλι και κλωτσιές στα γεννητικά όργανα, ενίοτε ανεξέλεγκτος στη συμπεριφορά και τη διδασκαλία του και σε αρκετές  περιπτώσεις πλήρως απαξιωτικός σε μαθητές του.

Καταγγέλλεται μεταξύ άλλων ότι έκανε μπάνιο, έβγαινε με την πετσέτα και τούς …παρέδιδε μαθήματα «σωστού πλυσίματος γεννητικών οργάνων», επιδεικνύοντας το μόριο του. Υποστηρίζεται ότι «το μασάζ ήταν η συνηθισμένη τιμωρία μας όταν δεν πηγαίναμε καλά στους αγώνες».

Πρώην αθλητής, ο οποίος είναι σήμερα 16 ετών, μιλάει με φοβερή αηδία και αποστροφή για τον πρώην προπονητή του και καταγγέλλει ότι τον είχε βάλει στη διαδικασία του «μασάζ» από 7 ετών, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και συναθλητές του διέκριναν ξεκάθαρα ότι ο δάσκαλος που παρακολουθούσε πορνό στο διαδίκτυο, φορώντας ακουστικά, «ερεθιζόταν».

Γενικότερα, η διαδικασία του μασάζ ήταν κάτι που δεν άρεσε στους αθλητές, ένιωθαν άσχημα και υποχρεώνονταν να το κάνουν για να μην τους «τιμωρήσει».

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος ισχυρίζεται ότι όλες αυτές οι καταθέσεις-καταγγελίες υπάγονται σε ένα οργανωμένο σχέδιο εξόντωσής του επαγγελματικά αλλά και ηθικά και στοχοποιεί ως “ενορχηστρωτή” συγκεκριμένο πρόσωπο, ανταγωνιστή.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αίσθηση πανελληνίως. Η δικογραφία περιλαμβάνει 8 καταθέσεις πρώην αθλητών (σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και η κατάθεση της κοπέλας), κάποιοι αδέρφια μεταξύ τους.

Πηγή: cretalive.gr

Χρήστος Σταθόπουλος