Γη της Ελιάς: Πρωταγωνιστής καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε από προπονητή μπάσκετ

 Γη της Ελιάς: Πρωταγωνιστής καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε από προπονητή μπάσκετ

Ο Liam Ireland έκανε μια συγκλονιστική καταγγελία: «Με βίαζε από 10 ως 13 ετών ο προπονητής που τον είχα σαν πατέρα μου».

Ο τότε προπονητής ήταν ο Νίκος Συραγάκης βρίσκεται σήμερα στη φυλακή με ποινή 401 ετών.

Ολα όσα είπε στην εκπομπή “Πρωινό” του Ant1: “Πριν ασχοληθώ με την υποκριτική, αγαπούσα και το μπάσκετ. Έπαιζα για τουλάχιστον 10 χρόνια. Αυτό που με έκανε να σταματήσω είναι ότι ένωσα το μπάσκετ με έναν άνθρωπο που μου έκανε κακό στη ζωή μου. Δεν το μετανιώνω γιατί μου έδωσε το θέατρο.

Από την ηλικία των 10 με 13 πέρασα σεξουαλική κακοποίηση (sexual absuse) από τον προπονητή μου. Δέχτηκα αυτό το πράγμα, μπήκε στη φυλακή και είναι εκεί που πρέπει να είναι. Εγώ δεν είχα πατέρα και έψαχνα την πατρική φιγούρα, όπου μπορούσα να βρω. Όταν πήγα σε αυτήν την ομάδα, τον αγάπησα σαν να είναι ο πατέρας μου. Δηλαδή ό,τι κι αν μου έλεγε, εγώ θα το έκανα επειδή τον εμπιστευόμουν. Ήταν έτσι πολλά παιδιά. Δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι πήγαινε λάθος. Όταν τον πιάσανε, λέγαμε «γιατί κάνουν τόσο κακό σε έναν τόσο καλό άνθρωπο», ήμασταν τόσο διεστραμμένοι. Ευχαριστώ τον εαυτό μου, γιατί τουλάχιστον πριν τον πιάσουν, εγώ είχα σταματήσει.

Μετακομίσαμε στην Αθήνα γι’ αυτό. Τον περίμενα να έρθει στην προπόνηση και δνε ήρθε ποτέ. Εκανα και εγώ καταγγελία. Με ρωτούσαν αν με βίαζε στο σχολείο. Ευτυχώς όμως, η μητέρα μου χειρίστηκε άψογα το θέμα. Με προστάτευσε όπως έπρεπε”.

Νίκος Σειραγάκης: «Προσωρινά κρατούμενος» ο παιδεραστής του Ρεθύμνου -  Κρήτη - Νέα Κρήτη

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο της Κρήτης και αποφυλακίστηκε το 2020 όταν συμπλήρωσε 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 μέρες κράτησης.

Συνελήφθη και πάλι με εισαγγελική εντολή για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Στη συνέχεια, ωστόσο, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, αφέθηκε ξανά ελεύθερος.

Ακολούθως, τον Ιούλιο του 2020, ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης και έτσι ξαναπήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Χρήστος Σταθόπουλος