Καταδίκη οδηγού ταξί που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή με σκύλο

 Καταδίκη οδηγού ταξί που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή με σκύλο

Απόφαση-σταθμός για οδηγό ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα μαζί με τον οδηγό σκύλο της.

Την είδηση γνωστοποίησε ο δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς -ο οποίος είναι και ο ίδιος τυφλός, τονίζοντας ότι «μετά την παραδειγματική κρίση της Δικαιοσύνης, η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή όσο και ο καθημερινός αγώνας των ανάπηρων πολιτών αυτής της χώρας για τα αυτονόητα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Βαγγέλη Αυγουλά:

«Πριν από λίγο και για πρώτη φορά στην #Ελλάδα, πετύχαμε καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, ασκώντας μάλιστα και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador.Λιγότερο κρέας, καλύτερα για όλους _

Μετά την παραδειγματική κρίση της Δικαιοσύνης, η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη #Συμπερίληψη και την #Προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή όσο και ο καθημερινός αγώνας των ανάπηρων πολιτών αυτής της χώρας για τα αυτονόητα!

Ευχαριστώ το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας – Greek Guide Dogs για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αλλά και τους συναδέλφους Θέμη Σοφό και Αναστασία Γιαρένη για την πολύτιμη υποστήριξη τους στην υπόθεση. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες σε Δελτίο Τύπου».

Μανώλης Δράκος