Ινδία: Αγωνία για τη διάσωση 10χρονου που έπεσε σε πηγάδι

 Ινδία: Αγωνία για τη διάσωση 10χρονου που έπεσε σε πηγάδι

Ινδοί διασώστες προσπαθούν να σώσουν ένα 10χρονο αγόρι το οποίο έχει εγκλωβιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες σε ένα πηγάδι.

Το παιδί, που ονομάζεται Ραούλ Σάχου, έπεσε την Παρασκευή σε αυτό πολύ στενό πηγάδι βάθους 24 μέτρων την ώρα που έπαιζε στην πίσω αυλή του σπιτιού του στην πολιτεία Τσατίσγκαρ.

Στρατιώτες και μέλη της ινδικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων και γερανών, προσπαθούν να ανοίξουν τούνελ δίπλα στο πηγάδι.

Το παιδί «αντιδρά καλά», ενώ οι διασώστες παρακολουθούν την κατάστασή του και τις κινήσεις του μέσω μιας κάμερας, δήλωσε ο Βιτζάι Αγκραουάλ επικεφαλής της αστυνομίας της Τζανγκίρ.

«Καθώς το αγόρι δεν μπορεί να μιλήσει ούτε να ακούσει, αντιμετωπίζουμε μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση», πρόσθεσε.

Ο Ραούλ λαμβάνει οξυγόνο μέσω ενός σωλήνα, αλλά εκπρόσωπος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι η διάνοιξη του τούνελ καθυστερεί λόγω της ύπαρξης πολύ σκληρών πετρωμάτων.

Ο πρωθυπουργός του Τσατίσγκαρ, ο Μπουπές Μπάγκελ, δήλωσε ότι πιστεύει πως το αγόρι θα σωθεί, επισημαίνοντας στο Twitter ότι έχει φάει μία μπανάνα την οποία κατάφεραν να τους δώσουν οι διασώστες.

Τα δυστυχήματα με παιδιά στα πηγάδια στα χωριά της Ινδίας είναι συχνό φαινόμενο.

Το 2019 στην πολιτεία Πουντζάμπ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ένα 2χρονο αγόρι σκοτώθηκε αφού έπεσε σε ένα πηγάδι, έπειτα από τέσσερις ημέρες άκαρπων προσπαθειών να διασωθεί.

Την ίδια χρονιά ένα αγόρι 1,5 έτους διασώθηκε στη γειτονική πολιτεία Χαριάνα, αφού παρέμεινε εγκλωβισμένο σε ένα πηγάδι επί δύο ημέρες.

Avatar

Μανώλης Δράκος