Ημίγυμνος άντρας με καραμπίνα σε έξαλλη κατάσταση στο Σύνταγμα – Αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα (vid)

 Ημίγυμνος άντρας με καραμπίνα σε έξαλλη κατάσταση στο Σύνταγμα – Αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα (vid)

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία στις 2:55 το πρωί της Τρίτης, όταν άντρας 38 ετών με βαριά ψυχολογικά προβλήματα ημίγυμνος σε έξαλλη κατάσταση εμφανίστηκε κρατώντας καραμπίνα μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ουρλιάζοντας και λέγοντας ακατάληπτα πράγματα. Ο άνδρας έφερε και πανό που έγραφε «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα».

Μέσα σε λίγα λεπτά το Σύνταγμα γέμισε περιπολικά και μηχανές της ΔΙΑΣ, ο δρόμος εκκενώθηκε και έκλεισε, οι Εύζωνες φυσικά απομακρύνθηκαν από το μνημείο, ενώ οι λίγοι τουρίστες και περαστικοί που βρίσκονταν στην πλατεία απομακρύνθηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου με τους αστυνομικούς να τους δίνουν οδηγίες προς τα πού να κατευθυνθούν και να τους συμβουλεύουν να μπουν κάπου μέσα.

Ο άντρας με την καραμπίνα έτρεξε προς το πάρκινγκ της Βουλής, ενώ οι Αστυνομικοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και σηκώνοντας τις ασπίδες τον ακολουθούσαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρώτο τουλάχιστον μισάωρο, δεν είχε καταστεί σαφές εάν ο άντρας με την καραμπίνα απειλούσε να αυτοκτονήσει, ενώ δεν είχε υποβάλει και κάποιο αίτημα.

Από τους ασυρμάτους το Κέντρο έδινε σαφείς οδηγίες στους αστυνομικούς, να μην πλησιάσουν τον ένοπλο, να προστατεύονται από τις ασπίδες και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, να μην κάνουν τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητά τους και να αναμένουν τους διαπραγματευτές.

Επανέλαβε δε πολλές φορές ότι προέχει η ασφάλειά τους, καθώς και η ασφάλεια τρίτων.

Τους καλούσε δε να εκκενώσουν την περιοχή από περαστικούς και αυτοκίνητα.

Τα αυτοκίνητα που κινούνταν στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας με κατεύθυνση προς την Ελευθερίου Βενιζέλου, αφού αρχικά ακινητοποιήθηκαν, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την Τροχαία ώστε να απομακρυνθούν από το σημείο με την όπισθεν.

Τελικώς και μετά από 90 περίπου λεπτά ο άντρας που εκτόξευε ύβρεις και απειλές κατά βουλευτών συνελήφθη, καθώς δύο ομάδες των ΕΚΑΜ τον περικύκλωσαν, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Μετά τις 5:00 το πρωί άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ επέστρεψαν και οι Εύζωνες στο μνημείο.

Avatar

Παναγιώτης Δρίβας