Ηλιόπουλος: Τεράστια ευθύνη της ΝΔ για τα σημερινά κοινωνικά αδιέξοδα

 Ηλιόπουλος: Τεράστια ευθύνη της ΝΔ για τα σημερινά κοινωνικά αδιέξοδα

«Η χώρα χρειάζεται άμεσα προοδευτική πολιτική αλλαγή, οι εκλογές είναι κοινωνική ανάγκη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στον ρ/σ «Alpha 9.89».

Είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός επικαλείται την αντιπολίτευση και όχι κάποιον εθνικό λόγο, ώστε να αφήσει ανοιχτό παράθυρο για πρόωρες εκλογές». Υποστήριξε ότι «στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης ζητά σιγή ασυρμάτου, δεν θέλει να υπάρχει κριτική στη χώρα», όμως «δεν γίνεται να μην υπάρχει πολιτική κριτική στη χώρα που για την πλειοψηφία της κοινωνίας δεν βγαίνει ο μήνας». Είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολλαπλασιάζει τις κρίσεις και ανέφερε ειδικότερα ότι για το 2021 τα τρόφιμα στην Ελλάδα ήταν σχεδόν 5% πιο ακριβά από το μέσο όρο της ΕΕ, απόκλιση που «συνεχίζεται και για το Μάιο» Επίσης, «ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τα τρόφιμα είναι στο 11% ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 7,5%» και παράλληλα «το 1/3 των νοικοκυριών δαπανούν άνω του 40% για στεγαστικές ανάγκες και όλα αυτά στη μοναδική χώρα της ευρωζώνης που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010». Επιπλέον επέκρινε τη ΝΔ για τα εργασιακά λέγοντας ότι για εκείνη «είναι λαϊκισμός να μιλάμε για συλλογικές συμβάσεις» και πως στον τουρισμό «έχει φτιάξει Μανωλάδες», λόγος για τον οποίο «φέτος έχουν μείνει κενές 50.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός μαζί με τους υπουργούς του «χρωστούν 12,7 εκατ. ευρώ σε δάνεια και αρνούνται να υπάρχουν στοιχεία στο πόθεν έσχες τους, για να γνωρίζουμε τουλάχιστον αν εξυπηρετούνται αυτά τα δάνεια ή όχι» και πως «η ΝΔ ως κόμμα έχει χρέος 350 εκατ. ευρώ». Σχολίασε ότι η ΝΔ είναι πολιτική δύναμη «βαθιάς θεσμικής ανομίας» και «έχει τεράστια ευθύνη για τα σημερινά κοινωνικά αδιέξοδα, τη στιγμή που έχουμε ένα πολιτικό προσωπικό το οποίο αρνείται τον έλεγχο για τον εαυτό του».

Τόνισε ότι «η χώρα μπορεί να έχει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη με απλή αναλογική» και πως γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλά προγραμματικά, επισημαίνοντας ότι το κάλεσμα «απευθύνεται σε κάθε προοδευτική δύναμη». Είπε πως «κάθε προοδευτικός δημοκρατικός πολίτης σήμερα, θέλει να ηττηθεί η κυβέρνηση και η πολιτική Μητσοτάκη» και τόνισε ότι «όποια προοδευτική, αριστερή πολιτική δύναμη υποτιμήσει αυτό το στόχο, θα τιμωρηθεί από τους πολίτες».

Avatar

apostolos.staikos