Η SpaceX απέλυσε τους εργαζόμενους που κατέκριναν τον Ελον Μασκ

 Η SpaceX απέλυσε τους εργαζόμενους που κατέκριναν τον Ελον Μασκ

Γρήγορη ήταν η αντίδραση της διοίκησης της SpaceX στην ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας που ανάρτησαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας και σίγουρα δεν ήταν αυτή που ήλπιζαν οι υπάλληλοι της εταιρείας.

Οι υπάλληλοι που ήταν υπεύθυνοι για την οργάνωση και τη δημοσίευση του εγγράφου απολύθηκαν άμεσα, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός τους.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο και COO της SpaceX, Gwynne Shotwell, η επιστολή η οποία καλούσε τη διοίκηση της εταιρίας να…”μαζέψει” τον Elon Musk, έκανε τους υπαλλήλους της να αισθανθούν απειλή.

Η SpaceX απέλυσε έναν αριθμό εργαζομένων που ενεπλάκησαν σε αυτό. Η επιστολή, η προσέγγιση και η όλη διαδικασία έκανε τους εργαζομένους να αισθανθούν άβολα και εξαγριωμένοι, επειδή η επιστολή τούς πίεσε να υπογράψουν κάτι το οποίο δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις τους. Έχουμε πολύ σημαντικές δουλειές να ολοκληρώσουμε και δεν υπάρχει ανάγκη για αυτού του είδους τον ακτιβισμό.

Το θέμα παραμένει σε εξέλιξη αλλά είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει ακόμα ένα γύρο αντιπαράθεσης που θα αφορά τον Elon Musk.

Το να συμπεριλαμβάνεις χιλιάδες ανθρώπους της εταιρίας με επαναλαμβανόμενα, μη εγκεκριμένα emails και να τους ζητάς να υπογράψουν επιστολές και να συμπληρώσουν τυχαίες έρευνες κατά το ωράριο εργασίας, δεν είναι αποδεκτό. Παρακαλώ να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στην αποστολή της SpaceX και να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας για να προσφέρετε την καλύτερη εργασία σας. Μόνο έτσι θα φτάσουμε στον Άρη.

Avatar

Χρήστος Σταθόπουλος