Η ώρα του εισαγγελέα στη δίκη Λιγνάδη

 Η ώρα του εισαγγελέα στη δίκη Λιγνάδη

Σήμερα η απόφαση για την ενοχή ή την αθώωση του Δημήτρη Λιγνάδη στις κατηγορίες για βιασμό.

Δύο 24ωρα μετά την απολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνος Κούντριας, θα αγορεύσει σήμερα (29.06.2022), ενώπιον δικαστών και ενόρκων, επί της ενοχής ή όχι του κατηγορούμενου για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

Πλέον, η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία άρχισε στις 11 Φεβρουαρίου 2022, έχει μπει στην τελική της ευθεία και βρίσκεται μία ανάσα πριν από την έκδοση της ετυμηγορίας, δικαστών και ενόρκων.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μέχρι και σήμερα έχει πραγματοποιήσει ήδη 27 συνεδριάσεις σε μία ακροαματική διαδικασία η οποία ήταν μακρά και εξονυχιστική.

Οι τρεις εκ των τεσσάρων καταγγελλόντων εμφανίστηκαν στη δίκη και υποστήριξαν τις καταγγελίες τους για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του εδώ και 16 μήνες προφυλακισμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη. Μόνη εξαίρεση ο τρίτος μηνυτής ο οποίος δεν εμφανίστηκε στη δίκη με αποτέλεσμα να αποβληθεί από την υποστήριξη της κατηγορίας. Ωστόσο, αναγνώστηκαν οι καταθέσεις του από το δικαστήριο.

Χρήστος Σταθόπουλος