Τουρκικά ΜΜΕ: “Η Ελλάδα έχει δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο” – Στο στόχαστρο οι πύραυλοι στην Σκύρο

 Τουρκικά ΜΜΕ: “Η Ελλάδα έχει δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο” –  Στο στόχαστρο οι πύραυλοι στην Σκύρο

Στο στρατό που βρίσκεται στα νησιά της Ελλάδας και δη στη Σάμο, τη Χίο, τη Λέσβο, την Κω και τη Ρόδο εστιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ και που όπως αναφέρουν πρέπει να βρίσκονται σε αποστρατικοποιημένο καθεστώς.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, από την Τουρκία, ο στρατιωτικός αναλυτής Μέτε Γιαράρ μιλώντας στο CNN Turk σημείωσε πως αυτά τα νησιά της Ελλάδας δεν θα έπρεπε να έχουν στρατό.

«Το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται στρατιωτικές πτήσεις, στρατιωτικές ενέργειες, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτή η χώρα έχει δυνάμεις σε Ρόδο και Λέσβο σε επίπεδο μεραρχίας. Ακριβώς απέναντι μας σε Σάμο, Χίο και Κω διαθέτουν ταξιαρχίες. Στα υπόλοιπα νησιά έχουν δυνάμεις σε επίπεδο συνταγμάτων ή ταγμάτων», σημείωσε προκλητικά, δείχνοντας την στρατηγική αποστρατιωτικοποίησης στην οποία επιμένει η Άγκυρα.

«Και ο πρωθυπουργός της πηγαίνει εκεί να τα επιθεωρήσει», σχολιάζει η παρουσιάστρια. «Ναι έχουν αεροπορικές βάσεις και ναυτικές βάσεις», απαντά ο αναλυτής.

Στο μεταξύ όπως αποκαλύπτει ο Δήμος Βερύκιος στο ieidiseis η Τουρκία, μέσω της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ, απαίτησε από την Ελλάδα να απομακρύνει από την Σκύρο τους αντιπλοϊκούς πυραύλους που -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας- έχουν εγκατασταθεί στο νησί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου η Τουρκία εκτός από την Σκύρο διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει διασπείρει πυραύλους Stinger κατά μήκος του Ανατολικού και βόρειο-κεντρικού Αιγαίου.

Avatar

Μανώλης Δράκος