Η ΔΕΗ υλοποιεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

 Η ΔΕΗ υλοποιεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

H ΔΕΗ έχει θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού, αναλαμβάνοντας υπεύθυνες πρωτοβουλίες και εφαρμόζοντας συγκεκριμένες πολιτικές αναφορικά με:

  • την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες της
  • τη διαχείριση του αποτυπώματος που αφήνει στις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον
  • την αειφόρο ανάπτυξή της, προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων

Για τη ΔΕΗ, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη προβλέπει τη μέριμνα για την κατά το δυνατόν ικανοποίηση των προσδοκιών όλων των ενδιαφερόμενων μερών (πελατών, εργαζομένων, μετόχων, προμηθευτών, τοπικών κοινωνιών κ.λπ.), με τρόπο εξισορροπητικό, προς όφελος της κοινωνίας και της Επιχείρησης, σύμφωνα και με την πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΕ

1.Στο πλαίσιο της ΕΚΕ εκπονήθηκε μελέτη επισκευής και εκτέλεσης επισκευαστικών εργασιών για τα σχολεία που υπέστησαν ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό στην Καρδίτσα.

Σε συνέχεια του καταστροφικού σεισμού στις 03.03.2021 που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, οι Δήμαρχοι Ελασσόνας και Τυρνάβου αντίστοιχα αιτήθηκαν στον Πρόεδρο και ΔΝΣ της ΔΕΗ Α.Ε. τα εξής:

α. Την εκπόνηση μελέτης επισκευών και εκτέλεσης επισκευαστικών εργασιών στο ισόγειο κτίριο όπου στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου Ελασσόνας, και
β. τη χρηματοδότηση της μελέτης – κατασκευής δύο νέων σχολικών μονάδων όπου στεγάζεται το 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Τ.Κ. Δέντρων Τυρνάβου.

Κατόπιν διαδικτυακής συνομιλίας του Προέδρου & ΔΝΣ της ΔΕΗ Α.Ε. με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Ι. Κόκουρα και παρουσία της Δ/ντριας Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ Α.Ε., η ΔΕΗ Α.Ε. του οποίου ανέλαβε να χρηματοδοτήσει στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τα παραπάνω έργα

2. Στο Δημοτικό σχολείο Κορησσίας Κέας έγινε η προσθήκη 3 (τριών) λυόμενων αιθουσών στο 6/θ ολοήμερο Δ.Σ. Δημοτικό σχολείο Κορησσίας Κέας Κυκλάδων.

Το αίτημα αφορούσε 3 αίθουσες διαστάσεων 3Χ3μ. οι οποίες θα βοηθήσουν ουσιαστικά το σχολείο προκειμένου η κάθε τάξη να έχει το δικό της χώρο διδασκαλίας. Οι αίθουσες θα καλύψουν ανάγκες για χρήση τάξης ώστε να παρέχεται βοήθεια σε αλλοδαπούς και πρόσφυγες μαθητές, για χρήση τάξης ένταξης ώστε να παρέχεται βοήθεια σε παιδιά με ειδικές διδακτικές ανάγκες και χρήση βιβλιοθήκης

3. Project Paralies

Η ΔΕΗ πιστή στη δέσμευσή της για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο μέλλον, έγινε ανάδοχος μέσω του Project Paralies για τις παραλίες Μπλε Λιμανάκι στη Ραφήνα και Αγ. Νικολάου (Φίλιππας) στην Αρτέμιδα.

Μέσα από το project PARALIES θα «υιοθετηθούν» παραλίες για το σύνολο της θερινής περιόδου 2021 στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

• Αρχικός σχολαστικός καθαρισμός των παραλίων από εκπαιδευμένο προσωπικό για την υποδοχή των λουόμενων της θερινής περιόδου. Τοποθέτηση κάδων χωριστής συλλογής απορριμμάτων στην παραλία. Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στην παραλία. Καθημερινός καθαρισμός της παραλίας από κπαιδευμένο προσωπικό. Ποσοτική και ποιοτική καταγραφή των αποβλήτων που συλλέγονται ημερήσια από την παραλία. Προμήθεια ειδικών σταχτοδοχείων παραλίας στους λουόμενους. Χωριστή συλλογή (πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί, γυαλί, σύμμεικτα) των αποβλήτων που παράγονται στην παραλία από τους λουόμενους. Καταγραφή των ποσοτήτων των συλλεγόμενων διαφορετικών ρευμάτων αποβλήτων σε ημερήσια βάση. Ανακύκλωση των συλλεγόμενων ανακυκλώσιμων ρευμάτων αποβλήτων. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των λουόμενων. Συνεχής ενημέρωση του κοινού μέσω εκστρατείας επικοινωνίας

ECO Fest

Η ΔΕΗ στήριξε το EcoFest 2021, που διοργανώθηκε στις 4, 5 και 6 Ιουνίου 2021 στην Πλατεία Νερού, έναντι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Ήταν ένα τριήμερο φεστιβάλ που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE), και ήταν αφιερωμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις πράσινες πόλεις.

5. Χάλκη το Πράσινο νησί

6. Υποστήριξη του Αλιευτικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργου για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των αλιέων της Αμοργού, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν για την αποκομιδή απορριμμάτων από τις ακτές και τις θάλασσες του νησιού.

7. Χριστουγεννιάτικη δράση – Ένα με τα παιδιά

Σκοπό της δράσης ήταν η δωρεά έως ένα εκατομμύριο ευρώ (€ 1.000.000) για την οικονομική υποστήριξη των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων:

• Δεσμός
• ΕΛΙΖΑ
• Κιβωτός του κόσμου
• Μαζί για το παιδί,
• Χαμόγελο του παιδιού
• Make a wish
• ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (πρώην ΠΙΚΠΑ)
• Παιδικά χωριά SOS
• ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων)

8. ΔΕΗ Ebike festival

9. ΔΕΗ tour of Ηellas

10. Σώζουμε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας

Οι πρόσφατες πυρκαγιές του 2021 κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών και ανάμεσα σε αυτές περί τα 450.000 ελαιόδεντρα στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ΔΕΗ ανέλαβε το κόστος των παρακάτω ενεργειών:

  • Την αγορά και μεταφορά δενδρυλλίων ελιάς αξίας 400.000€ (> 80.000 δενδρύλλια) που να καλύπτουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, καθώς προορίζεται να φυτευθούν σε ξηρικά εδάφη. Συγκεκριμένα, απαιτούνται δενδρύλλια εμβολιασμένα σε Αγριελιά, ηλικία εμβολίου άνω του ενός έτους, τουλάχιστον μία κλάδευση, ύψος διακλάδωσης άνω των 80 εκατοστών, ευθύγραμμο στέλεχος, ωρίμανση εκτός θερμοκηπίου για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός.
  • Την φύλαξη των δενδρυλλίων σε κατάλληλο χώρο που θα υποδείξει στην ΑΜΚΕ ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και τη διαμόρφωση αυτού σε προσωρινό φυτώριο, προκειμένου να διασφαλιστεί η άρδευση των δενδρυλλίων και διατήρησή τους σε άριστη κατάσταση, μέχρι την παράδοση τους στους πληγέντες αγρότες

Παναγιώτης Δρίβας