Γιώργος Παπαναούμ: Το ιδιόχειρο σημείωμα του – “Έστειλε ροζ βίντεο στο σχολείο” (εικόνα)

 Γιώργος Παπαναούμ: Το ιδιόχειρο σημείωμα του – “Έστειλε ροζ βίντεο στο σχολείο” (εικόνα)

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις γύρω από την αυτοκτονία του γυμναστή στη Θεσσαλονίκη. Η εκπομπή T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου έφερε στο φως ένα ιδιόχειρο σημείωμα του 50χρονου πριν μήνες, συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους»

Ο Γιώργος Παπαναούμ είχε γράψει ένα σημείωμα με κεφαλαία γράμματα σε ένα χαρτί που ήταν τυπωμένο το πιστοποιητικό εμβολιασμού του. «Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους με αγαπάνε και τους πλήγωσα με την πράξη μου. Δε φταίει κανείς. Η χρήση φαρμάκων με οδήγησε στο να πάρω αυτήν την απόφαση. Αν με αγαπάτε, θέλω να προσευχηθείτε για την ψυχή μου. Συγγνώμη πάτερ, ο αχάριστος γιος σου. Συγγνώμη Θεέ μου», φαίνεται να έγραφε ο γυμναστής στο ιδιόχειρο σημείωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του T-live, το σημείωμα φαίνεται ότι είχε γραφτεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι τότε ο αυτόχειρας δεν είχε ρίξει σε κανένα τις ευθύνες για την πράξη του.

Καταθέτει η φερόμενη ως γυναίκα – αράχνη

Η συγκεκριμένη γυναίκα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της μιλώντας στο protothema.gr, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αναμένεται να κληθεί για κατάθεση από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση. Τις προηγούμενες ημέρες, είχε καταθέσει υπόμνημα στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης και προσκόμισε περίπου 100 e-mail, μηνύματα και ένα ιδιόχειρο σημείωμα από τον Μάιο του 2021, στο οποίο ο γυμναστής την απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της γυναίκας, Κώστα Κόλτση, η Εισαγγελία έχει ήδη διαβιβάσει την αναφορά και το υλικό που την συνόδευε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και αναμένονται άμεσα εξελίξεις.

«Με την αναφορά που καταθέσαμε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η εντολέας μου αντικρούει τους ισχυρισμούς που άφησε στο σημείωμά του ο Γιώργος Παπαναούμ. Προσκομίζει περίπου 100 μηνύματα που τις έστελνε τους τελευταίους δύο μήνες και το ιδιόχειρο μήνυμα στο οποίο έλεγε πάλι ότι θα αυτοκτονήσει, ότι δε φταίει κανένας παρά μόνο η ψυχική του υγεία και τα φάρμακα που παίρνει και ζητούσε να τον συγχωρέσουν. Τα μηνύματα αυτά είναι στην αρχή αγάπης και μίσους προς το τέλος και μηνύματα ενός ανθρώπου που είναι σε κατάσταση παραληρήματος και αναστάτωσης», ανέφερε ο δικηγόρος της γυναίκας, Κώστας Κόλτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι γυναίκα θα παρέχει στις Αρχές όσα στοιχεία της ζητηθούν και πως οι λογαριασμοί της είναι στη διάθεσή τους.

Όπως είπε στη συνέχεια, «η αυτοκτονία του συγκεκριμένου ανθρώπου δε συνδέεται με οικονομικούς λόγους. Η κατάσταση της ψυχικής του υγείας, το πάθος του για την εντολέα μου και η άρνησή της να συνεχίσει μαζί του, ήτανε η αιτία που τον οδήγησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Άλλωστε, υπήρχαν άλλες δύο – τρεις περιπτώσεις στο παρελθόν είχε επιχειρήσει ή ισχυρίστηκε ότι είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. «Τα μηνύματα αυτά αποδεικνύουν ότι υπήρχαν ερωτικοί λόγοι και όχι οικονομικοί», ανέφερε ο δικηγόρος της γυναίκας.

Όσον αφορά το ρόλο της γυναίκας στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και η 17χρονη κόρη της συνόδευε την Γεωργία Μπίκα, ο κ. Κόλτσης τόνισε πως «η εντολέας μου δεν πήγε ποτέ σε αυτό το πάρτι. Την ημέρα της πρωτοχρονιάς ήταν συνοδός στον γιό της που βρισκόταν στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Δεν πήγε ποτέ στο ξενοδοχείο, αντιθέτως μετά το πάρτι η 17χρονη θυγατέρα της πήγε στο νοσοκομείο για να την συναντήσει», τόνισε.

Ο δικηγόρος της γυναίκας, ανέφερε, επίσης, ότι ο Γιώργος Παπαναούμ έστειλε βίντεο από προσωπικές τους στιγμές ακόμα και στο σχολείο της 17χρονης κόρης της αλλά και σε πρώην εργοδότη της. Επίσης, ανάλογο υλικό έστειλε πριν βάλει τέλος στη ζωή του και στον πρώην σύζυγό της.

«Η κατάσταση έχει πάρει ανυπολόγιστες διαστάσεις. Την είχε απειλήσει και την είχε εκβιάσει στο παρελθόν ότι θα προχωρούσε σε αυτήν την ενέργεια. Ανάλογο υλικό έστειλε και στον πρώην σύζυγό της και του έγραφε στο μήνυμα που το συνόδευε ‘να καμαρώσεις την γυναίκα σου’. Η εντολέας μου είχε πάρει διαζύγιο με τον πρώην σύζυγό της. Ο αυτόχειρας έστειλε αυτό το υλικό σε δεκάδες άτομα και το είχε στην κατοχή του εν αγνοία της εντολέως μου. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα», ανέφερε ο κ. Κόλτσης.

Θεόκριτος Αργυριάδης