Γιώργος Μήτσου: Τα μπλεξίματα με την ΕΛΑΣ – Η σύνδεση με την δολοφονία Σκαφτούρου

 Γιώργος Μήτσου: Τα μπλεξίματα με την ΕΛΑΣ – Η σύνδεση με την δολοφονία Σκαφτούρου

Με πάνω από 20 σφαίρες γάζωσαν οι δράστες τον 38χρονο ιδιοκτήτη βενζινάδικου στον Γέρακα σε μια επίθεση που κράτησε λίγα δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή οι Αρχές ερευνούν το παρελθόν του θύματος καθώς τα χαρακτηριστικά της επίθεσης δείχνουν μαφιόζικη εκτέλεση.

Κατηγορίες για εκβιασμό, λαθρεμπόριο καυσίμων, όπλα σε κατάστημα αλλά και πιθανή σύνδεση της εν λόγω υπόθεσης με τη δολοφονία Σκαφτούρου είναι κάποια από τα δεδομένα που ερευνούν οι Αρχές προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Μήτσου.

Τα μπλεξίματα με τις Αρχές

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, για την διαλεύκανση της εγκληματικής ενέργειας τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεκτιμούν το γεγονός ότι ο Γιώργος Μήτσου είχε κατηγορηθεί τον Δεκεμβρίου του 2014 μαζί με άλλα 17 άτομα για την εκβίαση τουλάχιστον 24 καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και τη δυτική Αττική, με αρχηγό της συμμορίας ένα ποινικό, που δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Τότε είχε κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση γυναίκα αστυνομικός, με την οποία το θύμα διατηρούσε προσωπικές επαφές.

Ακόμη, οι Αρχές συνεκτιμούν ότι τα δύο πρατήρια της αλυσίδας του Γιώργου Μήτσου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης το 2017 και το 2018. Τότε οι ιδιοκτήτες είχαν ερωτηθεί εάν είχαν να καταγγείλουν οτιδήποτε, ωστόσο δεν ανέφεραν κάτι.

Οι σχέσεις με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες

Παράλληλα, τον Ιούλιο του 2015 σε μάντρα φορτηγών και πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τα οποία ανήκαν στον Γιώργο Μήτσου και σε συγγενικό του πρόσωπο, είχε βρεθεί οπλοστάσιο με 10 χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, δύο πιστόλια και άλλο οπλισμό.

Τον Απρίλιο του 2022 σε ένα από τα πρατήρια του Γιώργο Μήτσου είχε γίνει έλεγχος από την οικονομική αστυνομία και είχε διαπιστωθεί λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο 38χρονος είχε ισχυρές επαφές με το χώρο του εμπορίου καυσίμων, αλλά και με πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες και πρώην και νυν αστυνομικούς, με τις Αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο ο θάνατός του να αποτελεί συνέχεια της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022.

«Τον σκότωσε η νύχτα»

Για κυκλώματα εκβιαστών κάνει λόγο ο πατέρας του Γιώργο Μήτσου, σε ανακοίνωση του μετά την εκτέλεση του γιου του.

«Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου. Σκότωσαν 38 χρόνων επιχειρηματία από το χώρο των καυσίμων γιατί δεν ενέδωσε στις απειλές τους να πληρώνει προστασία στη νύχτα και τους μπράβους για τα μαγαζιά του» δήλωσε ο πατέρας του θύματος.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών καθώς το θύμα είχε δεχθεί και στο παρελθόν επίθεση.

Οι κάμερες ασφαλείας στο κατάστημα του Γιώργου Μήτσου δεν λειτουργούσαν και έτσι δεν έχει καταγραφεί η δολοφονική επίθεση.

Το προφίλ του 38χρονου που σκότωσαν στον Γέρακα

Ο Γιώργος Μήτσου ήταν ένα άτομο που στα 38 του χρόνια είχε καταφέρει αναπτύξει σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, στην Αττική δραστηριοποιούνταν σε 11 βενζινάδικα και ετοιμαζόταν μαζί με τον πατέρα του να προχωρήσει σε επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων στο χώρο των υγρών καυσίμων.

Ακόμη, ο Γιώργος Μήτσου θα λειτουργούσε ως ενδιάμεσος μίας μεγάλης πετρελαϊκής εταιρίας που θα δραστηριοποιούταν στην Ελλάδα και γι’ αυτό το λόγο είχε συναντήσεις με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε καταγγείλει στη ΓΑΔΑ απειλές από λαθρέμπορους καυσίμων το τελευταίο διάστημα, ενώ κυκλοφορούσε με τεθωρακισμένο όχημα, κάτι που γνώριζαν οι δράστες.

Ο ίδιος δεν διέθετε προσωπική ασφάλεια, ενώ σύμφωνα με όσα δηλώνει το στενό του περιβάλλον ο Γιώργος Μήτσου δεν είχε αναφέρει πως φοβόταν για τη ζωή του.

Avatar

Θεόκριτος Αργυριάδης