Εκτέλεση Μήτσου: Ετοίμαζε μεγάλη δουλειά – Λαθρεμπόριο καυσίμων και Greek Mafia ερευνούν οι αρχές – Διασυνδέσεις με τον “καράφλα”

 Εκτέλεση Μήτσου: Ετοίμαζε μεγάλη δουλειά – Λαθρεμπόριο καυσίμων και Greek Mafia ερευνούν οι αρχές – Διασυνδέσεις με τον “καράφλα”

Το νέο συμβόλαιο θανάτου εκτελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Γέρακα, την ώρα που κυκλοφορούσε αρκετός κόσμος, με θύμα τον 38χρονο Γιώργο Μήτσου, την ώρα που έφτασε στο πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του. Μια δολοφονία που ήρθε να προστεθεί σε μία μακρά λίστα περίπου 27 συμβολαίων θανάτου σε διάστημα πέντε ετών.

Οι αρχές στρέφονται στις σχέσεις κυκλωμάτων λαθρεμπόρων και της Greek mafia, που έχουν ως στόχο να ελέγξουν τον τζίρο από την πώληση νοθευμένης βενζίνης.

Οι αστυνομικοί μελετούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν ήδη συγκεντρώσει στην προσπάθεια τους να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο των εκτελεστών που γάζωσαν στην κυριολεξία με καλάσνικοφ τον 38χρονο Μήτσου, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γνωστός στις Αρχές, ενώ αναζητούν κι άλλο που θα τους βοηθήσει να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ παράλληλα με μαρτυρικές καταθέσεις .

Ο επιχειρηματικός όμιλος του 38χρονου Γιώργου Μήτσου προετοίμαζε μία μεγάλη επένδυση στο χώρο των καυσίμων, σε συνεργασία με μεγάλη εταιρία που είχε εξαγγείλει τα σχέδιά της για ανάπτυξή της στην Ελλάδα.

  • Φέρεται να ήταν συνεργάτης του Μανώλη Καράγιαννη, που ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «καράφλας» και «σαμπρέλα» ο οποίος έπεσε νεκρός στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων, στο Παλαιό Φάληρο, το καλοκαίρι του 2018.

Ο Καράγιαννης είχε εκτελεστεί και εκείνος με καλάσνικοφ, με τον ίδιο να προσπαθεί να αντιδράσει βγάζοντας το όπλο του όμως τα τραύματα του ήταν θανατηφόρα. Ακόμα ένα πρόσωπο που εκτελέστηκε ανήμερα του Πάσχα , στα Σκούρτα Βοιωτίας και το όνομα του είχε συνδεθεί με το λαθρεμπόριο καυσίμων ήταν αυτό του Γιάννη Σκαφτούρου, γνωστός με το προσωνύμιο «θείος Τζο».

Πάντως ο τρόπος δράσης των εκτελεστών οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για «επαγγελματίες» με ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι «εισαγόμενοι».

Άλλωστε το ότι οι δράστες «χτύπησαν» στις 08:00 το πρωί όπου στο σημείο κυκλοφορούσε αρκετός κόσμος φανερώνουν ότι οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες και πως όλα κύλησαν βάσει σχεδίου. Υπενθυμίζεται ότι χθες περίοικοι περίγραψαν τις πρώτες στιγμές από όταν ξεκίνησε να πέφτει η βροχή από τις σφαίρες. Η αστυνομία συγκέντρωσε πάνω από 20 κάλυκες.

Avatar

Παναγιώτης Δρίβας