Γιατί ο Ζελένσκι επιτέθηκε στον Σολτς – Είσαι με την Ουκρανία ή με την Ρωσία;

 Γιατί ο Ζελένσκι επιτέθηκε στον Σολτς – Είσαι με την Ουκρανία ή με την Ρωσία;

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα πρέπει να δείξει περισσότερη υποστήριξη στο Κίεβο, τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καταλόγισε στον Σολτς ότι ανησυχεί υπερβολικά για τις επιπτώσεις από τη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Ζελένσκι είπε μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται «βεβαιότητα από τον Σολτς» ότι η Γερμανία υποστηρίζει την Ουκρανία.

Ο Σολτς «και η κυβέρνησή του πρέπει να αποφασίσουν, δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ της Ουκρανίας και των σχέσεων με τη Ρωσία», είπε ο Ζελένσκι.

Η Γερμανία και ο καγκελάριος Σολτς έχουν επικριθεί για την όχι ιδιαίτερα σθεναρή στάση τους έναντι της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου έρχονται μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ότι ο Σολτς θα μπορούσε να κάνει το πρώτο του ταξίδι στο Κίεβο.

Για την επίσκεψη έχουν κάνει λόγο δημοσιεύματα της γερμανικής «Bild am Sonntag» και της ιταλικής «La Stampa», που επισημαίνουν ότι ο Γερμανός καγκελάριος θα μεταβεί στην ουκρανική πρωτεύουσα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στα τέλη Ιουνίου, έγραψε η εφημερίδα Bild am Sonntag, επικαλούμενη γαλλικές και ουκρανικές κυβερνητικές πηγές.

Το Βερολίνο δεν επιβεβαιώνει ότι ο καγκελάριος της Γερμανίας θα μεταβεί στο Κίεβο.

Θεόκριτος Αργυριάδης