Γεωργιάδης: Αναιρεί με τροπολογία την αύξηση του ΦΠΑ στις μάσκες

 Γεωργιάδης: Αναιρεί με τροπολογία την αύξηση του ΦΠΑ στις μάσκες

Δεν θα αυξηθεί τελικά ο ΦΠΑ στις μάσκες, τα αντισηπτικά και άλλα είδη ατομικής υγιεινής από 1η Ιουλίου, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Την αύξηση του ΦΠΑ είχε προγραμματίσει το υπουργείο Οικονομικών, αλλά τώρα ο κ. Γεωργιάδης -μέσω της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1- εξήγγειλε την αναίρεση της απόφασης.

Κανονικά, από 1η Ιουλίου προβλεπόταν ο ΦΠΑ από 6% να επιστρέψει στο 24% για τα συγκεκριμένα είδη, αλλά δεδομένης της νέας έξαρσης των κρουσμάτων, ο κ. Γεωργιάδης με παρέμβαση στον ΑΝΤ1 , ξεκαθάρισε ότι ο χαμηλός ΦΠΑ θα παραμείνει τουλάχιστον για ένα εξάμηνο ακόμα, όλο το 2022, “και βλέπουμε”, όπως συμπλήρωσε.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να πάει την Τρίτη (28/6) στη Βουλή.

Ο ΦΠΑ επρόκειτο να αυξηθεί στα εξής αγαθά:

στις μάσκες προστασίας,
στα γάντια για την ιατρική (για την προστασία από ιούς και την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών – νοσοκομειακή και ιδιωτική χρήση), στο σαπούνι και σε άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή, στα αντισηπτικά διαλύματα,
στα αντισηπτικά μαντηλάκια και σε άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα.
στην αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη η οποία προορίζεται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικών η καθαρή αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη γεωργικής προέλευσης με αλκοολικό τίτλο 95% που διατίθεται εμφιαλωμένη στη λιανική πώληση.
Τελικά, με παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στις μάσκες από 1η Ιουλίου.

Avatar

Σεραφείμ Κοτρώτσος