Γεωργία Μπίκα: Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο 27χρονος που είχε καταγγείλει για βιασμό

 Γεωργία Μπίκα: Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο 27χρονος που είχε καταγγείλει για βιασμό

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τον 27χρονο που η 24χρονη Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε ότι τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς την βίασε μέσα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε κάνει δεκτή την εισήγηση των 60 σελίδων, για τις καταγγελίες περί βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, που έκανε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα.

Το σκεπτικό της απαλλακτικής πρότασης της εισαγγελέως – που έλαβε υπόψη όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας, μεταξύ αυτών καταθέσεις μαρτύρων και επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης – κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

«Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», ανέφερε η εισαγγελική πρόταση.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επιβάλλουν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος αντιμετώπιζε το αδίκημα των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» και μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, όπου αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μανώλης Δράκος