Φωτιά στη Βούλα: Αποκαλυπτικό βίντεο από drone – Το μέγεθος της καταστροφής στον Υμηττό

 Φωτιά στη Βούλα: Αποκαλυπτικό βίντεο από drone – Το μέγεθος της καταστροφής στον Υμηττό

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο το μεσημέρι στην Άνω Γλυφάδα και επεκτάθηκε στη Βούλα και στη Βάρη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε πάνω από 6.000 στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης, αλλά και σοβαρές ζημιές σε σπίτια και οχήματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι ζημιές σε περιουσίες εντοπίζονται μόνο στην περιοχή της Άνω Βούλας όπου καταστράφηκαν  τουλάχιστον 23 καμένα σπίτια και 4 οχήματα.

Αποκαλυπτικό του μεγέθους της καταστροφής στον Υμηττό είναι βίντεο από drone που ανέβασε στο Facebook ο χρήστης Philip Bouraimis.

Ουσιαστικά η φωτιά στην περιοχή ήταν και το πρώτο σοβαρό τεστάρισμα του κρατικού μηχανισμού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αυτοθαυμάζεται ότι όλα λειτούργησαν βάσει πρωτοκόλλου και ότι η φωτιά έδειξε ότι «κινούμαστε στο σωστό δρόμο» και την σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να τονίζει ότι «οι πρώτες φωτιές του Ιουνίου μας έφεραν ξανά αντιμέτωπους με το περσινό σκηνικό».

«Θα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι» υποστήριξε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι φέτος «καλύτερα προετοιμασμένη και έχει κινητοποιήσει πολλαπλάσια μέσα για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων». Μάλιστα τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «η προετοιμασία αυτή φάνηκε και στην πυρκαγιά στην Γλυφάδα και στη Βούλα, όπου τα μέσα κινητοποιήθηκαν και οι χρόνοι αντίδρασης ήταν εντός των πρωτοκόλλων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κλιματική κρίση, απευθύνοντας κάλεσμα για «μια μεγάλη κοινωνική πανστρατιά». Απαντώντας σε επικρίσεις για την ετοιμότητα της κρατικής μηχανής, σημείωσε ότι «οι πυρκαγιές δε σβήνουν με κραυγές και δαιμονοποίηση των αρμοδίων οργάνων, και των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όπου συχνά οι προσπάθειές τους είναι ηρωικές και αποδοτικές».

Έντονη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Νάσου Ηλιόπουλο, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι «οι δεσμεύσεις του Μητσοτάκη για ενίσχυση της πυροσβεστικής καταρρέουν μπροστά στα χιλιάδες οργανικά κενά της Υπηρεσίας και τις εικόνες πυροσβεστών να δίνουν τη μάχη με κουβάδες μέσα στην Αθήνα». Όπως σημείωσε οι πρώτες φωτιές του Ιουνίου μας έφεραν ξανά αντιμέτωπους με το περσινό σκηνικό. «Καταστροφές και καμένα σπίτια μέσα στον αστικό ιστό»

«Αλλά για τον κ. Οικονόμου όλα λειτούργησαν βάσει πρωτοκόλλου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο αυτοθαυμασμού να πει ότι η φωτιά στην Βούλα δείχνει πως «κινούμαστε στο σωστό δρόμο» ανέφερε ο Ν. Ηλιόπουλος για της δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Avatar

Θεόκριτος Αργυριάδης