Φίλης: Η συσχέτιση επιδόματος και μαθητικής επίδοσης φρικτή νεοφιλελεύθερη φαντασίωση

  Φίλης: Η συσχέτιση επιδόματος και μαθητικής επίδοσης φρικτή νεοφιλελεύθερη φαντασίωση

Αναρωτιέται κανείς τι μένος έχουν με τις φτωχές οικογένειες που ζουν με ένα επίδομα, τονίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης.

«Η ίδια κυβέρνηση που χθες εμφανίστηκε να «επιλύει» το Δημογραφικό επεκτείνοντας το ωράριο των σχολείων, γνωστοποιεί σήμερα την αναστολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ σε ευάλωτα νοικοκυριά, στην περίπτωση που το παιδί τους… μείνει στην ίδια τάξη λόγω απουσιών!

Πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς ποια είναι τα κίνητρά τους. Τι μένος έχουν με τις φτωχές οικογένειες που ζουν με ένα επίδομα. Τι άλλο θα διανοηθούν να πράξουν για να τιμωρήσουν τον πιο αδύναμο, που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα μες στην εφιαλτική ακρίβεια και τις ανατιμήσεις. Επακόλουθο των οποίων σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι η απουσία του παιδιού για ένα διάστημα από το σχολείο. Αλλά αν του κόψεις το ψωμί, θα το φέρεις πίσω στην τάξη;

Η συσχέτιση επιδόματος και μαθητικής επίδοσης μόνο στις πιο φριχτές νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές φαντασιώσεις μπορεί να υφίσταται.

Κι όμως, ακόμη κι αυτό αποφάσισε να κάνει πράξη η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τίποτα πλέον δεν με εκπλήσσει.»

Avatar

Μανώλης Δράκος