Εξαφάνιση Άρτεμις Βασίλη: Γιατί στρέφονται οι έρευνες στο φιλικό περιβάλλον

 Εξαφάνιση Άρτεμις Βασίλη: Γιατί στρέφονται οι έρευνες στο φιλικό περιβάλλον

Φεύγοντας από το σπίτι η κοπέλα είπε στους δικούς της ότι πηγαίνει να κάνει αίτηση για δουλειά σε γνωστό κατάστημα παιχνιδιών στην Παιανία. Η 19χρονη Άρτεμις Βασίλη, εξαφανίστηκε το Οκτώβριο του 2020. Πυκνό μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει τις συνθήκες της εξαφάνισης της 19χρονης Άρτεμις από το Κορωπί.

Αρχίζει νέος κύκλος καταθέσεων από το φιλικό περιβάλλον της κοπέλας, μετά από διαταγή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Στις 16 Οκτωβρίου 2020 η κάμερα ασφαλείας ενός καταστήματος στο Κορωπί κατέγραψε την 19χρονη Άρτεμη Βασίλη να περπατάει στον δρόμο. Από εκείνη την ώρα τα ίχνη της χάθηκαν και μέχρι σήμερα παραμένει άφαντη.

Φεύγοντας από το σπίτι η κοπέλα είπε στους δικούς της ότι πηγαίνει να κάνει αίτηση για δουλειά σε γνωστό κατάστημα παιχνιδιών στην Παιανία. Φορούσε μαύρο παντελόνι, λευκά παπούτσια και μαύρο σακίδιο πλάτης. Δεν έφτασε στον προορισμό της ποτέ.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, διέταξε νέο κύκλο ερευνών και καταθέσεων, οι οποίες αυτή τη φορά θα εστιάσουν στο φιλικό περιβάλλον της κοπέλας και στα πρόσωπα με τα οποία είχε επαφή το διάστημα πριν εξαφανιστεί.

Όπως ανέφερε στο Star ο δικηγόρος της οικογένειας του κοριτσιού, Αναστάσιος Ντούγκας, όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται ότι οι φίλοι και οι φίλες της 19χρονης δεν έχουν πει εξ αρχής την αλήθεια: «Υπάρχουν πράγματα που είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουν και δεν τα έχουν καταθέσει στις αρχές», τόνισε και συμπλήρωσε ότι την υπόθεση τη δουλεύουν έμπειροι αστυνομικοί.

Η οικογένεια της 19χρονης ζουν ενάμιση χρόνο τώρα με την αγωνία. Από την πρώτη μέρα που εξαφανίστηκε η Άρτεμις κάνουν λόγο για απαγωγή. Πλέον έχουν καταθέσει νέα μηνυτήρια αναφορά για την επανεκτίμιση της υπόθεσης με βάση τα καινούρια στοιχεία.

Θεόκριτος Αργυριάδης