“Έπεσε” το Zoom – Προβλήματα και στην Ελλάδα

 “Έπεσε” το Zoom – Προβλήματα και στην Ελλάδα

Σε διάφορες χώρες του κόσμου -και στην Ελλάδα- έχουν καταγραφεί προβλήματα στη σύνδεση των χρηστών στην πλατφόρμα του Zoom.

Σε χώρες όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ οι αναφορές για προβληματική σύνδεση στο Zoom είναι χιλιάδες, όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα «Down Detector».

Προβλήματα στη σύνδεση στην πλατφόρμα του Zoom αναφέρουν χρήστες από διάφορες χώρες
Τα προβλήματα φαίνεται πως ξεκίνησαν περίπου στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) και κυρίως σχετίζονται με τη δυνατότητα σύνδεσης, καθώς οι περισσότεροι χρήστες αναφέρουν ότι δεν μπορούν να μπουν σε βιντεοκλήση. Επίσης, εκτός από τις αναφορές του «Down Detector», οι χρήστες που επηρεάστηκαν από τα προβλήματα στο Zoom έκαναν και αναρτήσεις σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως στο Twitter.

Oι αναφορές προβλημάτων συνεχίζονται ακόμη, στις 18:00 περίπου (ώρα Ελλάδας).

Κάποιοι χρήστες έχουν αναρτήσει screenshots που δείχνουν το Zoom να φορτώνει συνεχώς, χωρίς όμως τελικά να συνδέεται.

Η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση ως τώρα και δεν είναι γνωστή η αιτία των προβλημάτων.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα που δείχνει την κατάσταση των υπηρεσιών της εταιρείας αναφέρει «υποβαθμισμένη απόδοση» για τους χρήστες που μπαίνουν στον ιστότοπο του Zoom.

«Λάβαμε αναφορές για ένα υποσύνολο χρηστών που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Zoom. Αυτήν τη στιγμή διερευνούμε και θα παρέχουμε ενημερώσεις όταν τις έχουμε», αναφέρει μια σημείωση στον ιστότοπο.

Μανώλης Δράκος