Ενημέρωση Πολιτικής Προστασίας: Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό

 Ενημέρωση Πολιτικής Προστασίας: Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό

Σε ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα χθες, προχώρησε σήμερα, Κυριακή, η Πολιτική Προστασία. «Μια πολύ δύσκολη μάχη, που είχε από απομακρύνσεις πληθυσμού μέχρι δύσκολες συνθήκες στο βουνό», ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Στυλιανίδης, υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, με τρεις διαφορετικές εστίες που έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια» πρόσθεσε ο Ευάγγελος Τουρνάς, υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, και είπε πως «αποφύγαμε τραυματισμούς πολιτών ή μια απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως το καλοκαίρι θα έιναι σκληρό λόγω της κλιματικής κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Τουρνά, η πυρκαγιά ξεκίνησε τις μεσημβρινές ώρες στην Άνω Γλυφάδα «και λόγω των ανέμων που έφταναν τα 8 μποφόρ επεκτάθηκε προς την Άνω Βούλα. Λίγο αργότερα, ακόμη δύο πυρκαγιές στην περιοχή της Βάρης και του Κουβαρά».

Όπως πρόσθεσε, η αποστολή ήταν πολύ δύσκολη, ενώ «σε όλη τη χώρα είχαμε χθες 61 δασικές πυρκαγιές, έγινε μεγάλη κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων».

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι «πολύ καλύτερη και η πυρκαγιά είναι σε ύφεση χωρίς ενεργές κάψεις, ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή». Οι πολίτες που είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, έχουν πια επιστρέψει.

Avatar

Παναγιώτης Δρίβας