Έγγραφο-βόμβα: Από τους 26.635 νεκρούς στη χώρα μας οι 16.519 πέθαναν εκτός ΜΕΘ – Η ανάρτηση Πολάκη

 Έγγραφο-βόμβα: Από τους 26.635 νεκρούς στη χώρα μας οι 16.519 πέθαναν εκτός ΜΕΘ – Η ανάρτηση Πολάκη

Έγγραφο του ΕΟΔΥ προς τον Θάνο Πλεύρη, όπου αποκαλύπτεται πως από τους 26.635 νεκρούς στη χώρα μας οι 16.519 πέθαναν εκτός ΜΕΘ παρουσίασε ο Παύλος Πολάκης.

Το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη και έχει «θέμα: Απάντηση σε επίκαιρη επερώτηση 06/03/15 – 11 -2021»  βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Υγείας Θάνου Πλέυρη αλλά δεν το δημοσιοποίησε στη Βουλή, ωστόσο το εντόπισε ο Τομέας Διαφάνειας και το δημοσιεύει ο Παύλος Πολάκης.

Η ομιλία – σταθμός του Γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης αναφέρει:

Πιο ΘΛΙΒΕΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ για αυτά που έλεγα από τον ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2021 , «πως οι εφτά ασθενείς στους δέκα πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ»….ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!Πιο μέγιστος ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ του Υπουργού Πλεύρη ο οποιος προχθές στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την πανδημία,αράδιασε ένα σκασμό ψέμματα και περηφανευόταν για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημιας …

ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!

Με επίσημο έγγραφο του ΕΟΔΥ ,το οποίο ειχε στα χέρια του ο Πλεύρης αλλά δεν το δημοσιοποίησε στη Βουλή (το οποίο όμως ως Τομέας Διαφάνειας βρήκαμε και δημοσιεύουμε σήμερα)ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1) Από την αρχή της πανδημιας μέχρι 1/3/2022 ΠΕΘΑΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ,16.519 ΑΣΘΕΝΕΙΣ(εντός ή εκτός νοσοκομειου.

2)Ο μέσος όρος αναμονής των διασωληνωμενων ασθενών για να ΒΡΟΥΝ ΚΛΙΝΗ ΜΕΘ ,ήταν 4,7 ΗΜΕΡΕΣ!!!!

Αυτή είναι η αποτύπωση της καταστροφικής διαχειρισης της πανδημιας από την κυβέρνηση Μητσοτακη,χιλιαδες από αυτούς θα είχαν σωθεί αν χρησιμοποιούνταν τα μονοκλωνικά αντισώματα από το Γενάρη Φλεβάρη του 2021 όπως φώναζα!

Για αυτήν την ΕΚΑΤΟΜΒΗ κάποιοι πρέπει να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ!!!Γιατι απαλλαγή στην αποφεύξιμη ανθρώπινη απώλεια δεν υπάρχει,όσα ακαταδίωκτα και αν ψηφίσετε!!ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ ,ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΣΕ ΟΛΑ!!!

H σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας:

Το αποκαλυπτικό έγγραφο του ΕΟΔΥ που αποκάλυψε ο τομεάρχης Διαφάνειας, κ. Πολάκης, επιβεβαιώνει ότι από τους 26.635 απώλειες από την αρχή της πανδημίας, οι 16.519 πέθαναν εκτός ΜΕΘ ή ακόμα και σπίτι τους. Ενώ ο μέσος όρος αναμονής των διασωληνωμένων ασθενών για να βρουν κλίνη ΜΕΘ ήταν 4,7 μέρες, όταν ο κ. Πλεύρης την Παρασκευή μιλούσε για 30 ώρες.

Αυτή είναι η εγκληματική διαχείριση για την οποία πανηγυρίζουν χωρίς ίχνος ντροπής ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πλεύρης. Μόλις χθες είχαμε ακόμα 70 απώλειες ενώ τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι ραγδαία.

Το δυστύχημα είναι ότι όπως δείχνουν οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν έχουν μάθει τίποτα από την τραγική διαχείριση και το αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ απωλειών ανά εκατ. πληθυσμού, αλλά συνεχίζουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ και τον διαμοιρασμό των υπηρεσιών του στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Επέκταση των ΣΔΙΤ, εμπόδια πρόσβασης και εξαιρέσεις πολιτών από την φροντίδα υγείας, απογευματινά χειρουργεία με όρους ιδιωτικών κλινικών (30% συμμετοχή του ασθενή στο κόστος νοσηλείας), οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποδυνάμωση του ΕΣΥ, σε αποκλεισμούς ασθενών και σε ακραίες ανισότητες στη φροντίδα υγείας.​

Avatar

Μανώλης Δράκος