Εφετείο – Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητική γραμμή των κατηγορουμένων ναζί – Αναβολή ζήτησε η πλευρά Μιχαλολιάκου ο οποίος δεν… ξέρει γιατί δικάζεται

 Εφετείο – Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητική γραμμή των κατηγορουμένων ναζί – Αναβολή ζήτησε η πλευρά Μιχαλολιάκου ο οποίος δεν… ξέρει γιατί δικάζεται

Τα προφυλακισμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται έγκλειστοι μεταξύ άλλων για τη διεύθυνση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ακολουθούν προκλητική γραμμή. Πριν καλά καλά αρχίσει η δίκη στο Εφετείο ο δικηγόρος του ενορχηστρωτή της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ζήτησε αναβολή, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Οπως είπε στο δικαστήριο ο Δημήτρης Παπαδέλλης προσκομίζοντας και σχετικά έγγραφα: «Νόσησε με κορονοϊό, αλλά το αντιμετώπισαν αργά, μετά από 9 ημέρες. Νοσηλεύθηκε σε ΜΕΘ δύο μήνες και βρίσκεται πλέον σε κέντρο αποκατάστασης. Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται», υποστήριξε ο δικηγόρος του Μιχαλολιάκου.

Στη δικαστική αίθουσα είναι παρόντες μόνο 4 από τους πρώην βουλευτές της ΧΑ: Ο Χρήστος Παππάς, ο Αντώνης Γρέγος, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ο Ιωάννης Λαγός ο οποίος κατά την ανάγνωση του καταλόγου των κατηγορουμένων φώναξε: «Γιάννης Λαγός, πολιτικός κρατούμενος»

Σημειώνεται ότι από τους συνολικά 54 κατηγορουμένους που δικάζονται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μόνο οι 16 είναι παρόντες στη δικαστική αίθουσα, ενώ πέντε εξ αυτών παραστάθηκαν χωρίς δικηγόρο και θα πρέπει να τους διορίσει το δικαστήριο.

Μεταξύ των καταδικασθέντων που δεν ζήτησαν να μεταχθούν από τις φυλακές στο δικαστήριο αν και κρατούμενοι είναι εκτός από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ο Ηλίας Κασιδιάρης καθώς και ο δράστης της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου εκφώνησε και τον κατάλογο των μαρτύρων, που φτάνουν τους 146. Πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Στο δικαστήριο βρίσκεται και η βουλευτής Λιάνα Κανέλη, ο καθηγητής Συνταγματικού δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος ενώ έξω από το Εφετείο πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο ενόψει της νέας δίκης.

Το Δικαστήριο ανέβηκε στην έδρα μετά τις 9 το πρωί προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία, όμως λόγω της απουσίας πολλών συνηγόρων που δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν το δικαστικό Μέγαρο εγκαίρως, δόθηκε χρόνος ώστε να φθάσουν στην αίθουσα.

Avatar

Παναγιώτης Δρίβας