Δημοσκόπηση Pulse: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πότε επιθυμούν εκλογές οι πολίτες

 Δημοσκόπηση Pulse: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πότε επιθυμούν εκλογές οι πολίτες

Σταθερό παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, όπως καταγράφηκε στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνει την πλειοψηφία των θετικών απόψεων σε όλα τα θέματα που τέθηκαν ως ερωτήσεις προς τους πολίτες οι οποίοι ωστόσο εκδηλώνουν την ανησυχία τους για μια σειρά από ζητήματα.

Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 33,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 25%. Στην τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 14%, ενώ ακολουθεί με 5,5% το ΚΚΕ, με 4,5% η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 56% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση «ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός», το 39% επέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 26%. Η απάντηση κανένας από τους δυο, συγκέντρωσε 31%.

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε ο πρωθυπουργός και στο ερώτημα «ποιος από τους επόμενους μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα οικονομάς;» καθώς συγκέντρωσε 36%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 24%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 10% και «κανένας» απάντησε το 23% των ερωτηθέντων.

Τέλος, αναφορικά με το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές το 46% έδειξε το 2023 ενώ το 43% απάντησε «μέσα στο 2022». Ένα 11% επέλεξε να μην απαντήσει στην ερώτηση.

Στις ανησυχίες των πολιτών το μεγαλύτερο μέρος (62% πολύ, 21% αρκετά) αναφέρθηκε στην οικονομία. Ηλεκτρικό ρεύμα (38%) και καύσιμα (28%) είναι τα έξοδα που προβληματίζουν περισσότερο όσους πήραν μέρος στην έρευνα, ενώ ένα 66% (40% πολύ, 26% αρκετά) εκφράζει τον προβληματισμό του για τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.

Θεόκριτος Αργυριάδης