Δήμαρχος Αρτέμιδος: Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές – Υπάρχει και δεύτερη εστία

 Δήμαρχος Αρτέμιδος: Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές – Υπάρχει και δεύτερη εστία

“Βλέπουμε δεύτερη εστία φωτιάς ψηλά στο βουνό, αρκετά μακριά από το πρώτο μέτωπο της φωτιάς. Κάηκαν δέντρα στις αυλές των σπιτιών”, λέει ο Δήμαρχος Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε. 

Στο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Αρτέμιδος, κ. Δημήτρης Μάρκου, ο οποίος επιχειρεί μαζί με τους πολίτες και τα πεζοπόρο τμήματα της Πυροσβεστικής για να κατασβήσουν τη φωτιά για να μην κινδυνεύσουν σπίτια.

Ο ίδιος μίλησε στο CNN Greece και είπε ότι: «Η φωτιά έκαψε δέντρα στις αυλές των σπιτιών αλλά και άλλα που βρίσκονται μέσα στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη στην Αρτέμιδα. Η πυρκαγιά αυτή την ώρα (σ.σ. 13:20) έχει επικεντρωθεί στο λόφο και προς το παρόν δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η πρόσβαση στο σημείο είναι δύσκολη από τα οχήματα της Πυροσβεστικής γιατί η πυρκαγιά καίει σε δυσπρόσιτο σημείο, ωστόσο, επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Η Πυροσβεστική ήρθε άμεσα και ευτυχώς, βοήθησε στο να μην επεκταθεί η φωτιά στον οικισμό. Όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται έξω και επιχειρούν να βοηθήσουν με διάφορα μέσα έτσι ώστε να μην καούν τα σπίτια», είπε ο Δήμαρχος.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει άλλη μία εστία φωτιάς ψηλά στο βουνό, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο μέτωπο που ξέσπασε νωρίτερα.

«Από εδώ που είμαστε, βλέπουμε άλλη μία εστία φωτιάς ψηλά στο βουνό η οποία δεν συνδέεται με την υπάρχουσα φωτιά. Είναι άλλη εστία», είπε ο ίδιος στο CNN Greece.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12:25 το μεσημέρι της Δευτέρας σε ορεινή έκταση πάνω από την Αρτέμιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στην περιοχή έχουν σπεύσει 16 οχήματα, με 42 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρων τμημάτων.

Παράλληλα, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Πηγή: cnn.gr

Avatar

Χρήστος Σταθόπουλος