Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Σήμερα η απολογία του 39χρονου

 Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Σήμερα η απολογία του 39χρονου

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε μία ανήλικη αθλήτρια.

Η δίκη έχει μπει στην τελική ευθεία και σήμερα αναμένεται η απολογία του 39χρονου κατηγορούμενου.

Ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης. Το δικαστήριο μάλιστα κάλεσε σε συμπληρωματική κατάθεση την καταγγέλλουσα αθλήτρια, η οποία εξετάστηκε και πάλι κεκλεισμένων των θυρών με το δικαστήριο να της θέτει ερωτήσεις σχετικά με τον καταγγελλόμενο βιασμό από τον προπονητή ιστιοπλοΐας.

Η καταγγέλλουσα, ενήλικη σήμερα, έχει υποστηρίξει ότι ο πρώην προπονητής της παρενοχλούσε αρχικά λεκτικά από την ηλικία των 9 ετών, λέγοντάς της «τι ωραίο μωρό είσαι εσύ» και «τι ωραίο σώμα έχεις». Στη συνέχεια, η αθλήτρια έχει υποστήριξε ότι η λεκτική παρενόχληση, εξελίχθηκε σε σωματική κακοποίηση και έχει κάνει λόγο για βιασμό με όλο το νόημα στην ηλικία των 12 ετών.

Από την πλευρά του, ο πρώην προπονητής αρνείται την πράξη του βιασμού που του αποδίδεται και παραδέχεται μόνο τις κατηγορίες για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία.

Πλέον, αναμένονται με ενδιαφέρον τα όσα θα υποστηρίξει στη σημερινή απολογία του ενώπιον δικαστών και ενόρκων.

Avatar

Μανώλης Δράκος