Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

 Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

 Σε εξέλιξη είναι η αντιφασιστική συγκέντρωση πρωί έξω από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη των εγκληματιών νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Πολιτικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, εργαζόμενοι και φοιτητές ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών» ζητώντας να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασμένους για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για πληθώρα αδικημάτων κατά της ζωής και του νόμου περί όπλων.

Επισημαίνοντας ότι στη φασιστική απειλή δεν χωράει κανένας εφησυχασμός, απαιτούν να επικυρωθεί η πρωτόδικη απόφαση και οι χρυσαυγίτες να παραμείνουν στη φυλακή.

«Η θέση των νεοναζί ήταν και είναι στη φυλακή. Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση.

Η μάχη κατά του φασισμού και των νεοναζί δεν περιορίζεται στις δικαστικές αίθουσες. Το μίσος τους πρέπει να ηττηθεί μέσα στην κοινωνία. Οι γειτονίες μας είναι πιο ασφαλείς χωρίς τους φασίστες και τους νεοναζί. Να μην υποτιμήσουμε τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, όπως τότε που ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι “η  Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει”.

Να μην ξεχάσουμε το γεγονός ότι οι νεοναζί κατάφεραν σε πολλές περιπτώσεις να θέσουν το πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου. Το δηλητήριο τους δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Την Τετάρτη στις 9:00 π.μ. μπροστά στο Εφετείο θα ζητήσουμε ξανά δικαιοσύνη. Για τον Παύλο, Για τον Λουκμάν, για όλες και όλους!» τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή στο συλλαλητήριο, έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική. Σε τρίωρη στάση εργασίας για τον ίδιο λόγο καλούν και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά. Κάλεσμα μεταξύ άλλων έχει απευθύνει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, (ΣΕΕΤ).

«Καλούμε τους νέους και τις νέες να δώσουμε μαζί μία ισχυρή και μαζική απάντηση κατά του φασισμού» τονίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που απευθύνει κάλεσμα στο συλλαλητήριο τονίζοντας ότι παρά την απερίφραστη καταδίκη της Χρυσής Αυγής από την ελληνική δικαιοσύνη, είναι σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό ως κοινωνία. «Ο αγώνας για την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας θα δοθεί μέσα και έξω από το δικαστήριο, από την πολιτική αγωγή αλλά και σύσσωμο το αντιφασιστικό κίνημα. Για τον Παύλο, τον Σαχζάτ, και τα δεκάδες θύματα των νεοναζί που ζητούν δικαίωση. Διεκδικούμε την επικύρωση της πρωτόδικης απόφασης και την συνολική καταδίκη των ναζί από την πολιτεία και την κοινωνία. Η θέση τους ήταν και θα είναι στην φυλακή» υπογραμμίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση απευθύνει πλήθος σωματείων και συνδικάτων, μεταξύ των οποίων η ΕΣΗΕΑ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα συνδικάτα ΟΤΑ Αττικής, Μετάλλου Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καθώς και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Δυναμικό παρών αναμένεται να δώσουν επίσης φοιτητές και μαθητές. «Δεν ξεχνάμε!» τονίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας στο κάλεσμά τους. «Η νέα γενιά έχει ιδανικά – Τσακίζει τους φασίστες ακόμα μια φορά» υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. 

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

Τέλος, στο μαζικό συλλαλητήριο καλούν και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ.

Παναγιώτης Δρίβας