Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: “Απαράδεκτες και εξοργιστικές οι καταγγελίες εναντίον μου”

 Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: “Απαράδεκτες και εξοργιστικές οι καταγγελίες εναντίον μου”

Η Ελληνογαλλίδα υφυπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου προχώρησε στην αντεπίθεση σε σχέση με τις κατηγορίες εναντίον της περί βιασμού.

Η ίδια τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες και εξοργιστικές».

“Οι σοβαρές κατηγορίες σε βάρος μου, που αφορούν ιατρικές κλινικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να διαγνωστεί και να θεραπευτεί η νόσος των ασθενών μου είναι απαράδεκτες και εξοργιστικές”, δήλωσε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της.

Η 46χρονη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, γυναικολόγος στο επάγγελμα, αποτελεί στόχο δύο καταγγελιών για βιασμό και μιας τρίτης καταγγελίας για βία από πρόσωπο υπεύθυνο μιας αποστολής δημόσιας υπηρεσίας.

Αναφέροντας ότι έμαθε για την ύπαρξη αυτών των καταγγελιών “μέσω του Τύπου”, η Χρ. Ζαχαροπούλου δηλώνει ακόμη ότι είναι “σοκαρισμένη και βαθιά πληγωμένη” και διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε επέβαλε την παραμικρή εξέταση σε ουδεμία από τις ασθενείς της χωρίς να έχει τη συγκατάθεσή τους”.

“Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο των καταγγελιών αυτών, οι οποίες υπογραμμίζω ότι κατατέθηκαν τις ημέρες που ακολούθησαν τον διορισμό μου στην κυβέρνηση και αφορούν ιατρικές εξετάσεις οι οποίες φέρεται να είχαν γίνει πριν από χρόνια”, υπογραμμίζει επίσης στην ανακοίνωση.

Η εισαγγελία του Παρισιού άρχισε τη διενέργεια έρευνας στις 27 Μαΐου, μετά την κατάθεση καταγγελιών για βιασμό από την Ζαχαροπούλου.

Μανώλης Δράκος