Αποκάλυψη: Συλλέγουν τα κόπρανα του Πούτιν από το 2019 – Τα σενάρια για την υγεία του

 Αποκάλυψη: Συλλέγουν τα κόπρανα του Πούτιν από το 2019 – Τα σενάρια για την υγεία του

Σε οποιοδήποτε ταξίδι που κάνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο εξωτερικό, συνοδεύεται από σωματοφύλακες αλλά και από έναν υπάλληλο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας (FSO) ο οποίος έχει έναν… ιδιαίτερο ρόλο.

Πιο συγκεκριμένα, δουλειά του συγκεκριμένου ατόμου είναι να συλλέγει τα κόπρανα και τα ούρα του αρχηγού του κράτους, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Γάλλου δημοσιογράφου Ρεζίς Ζαντέ και του Ρώσου δημοσιογράφου ερευνητικής δημοσιογραφίας του ιστότοπου «Proekt» Μιχαήλ Ρούμπιν στην ιστοσελίδα του Paris Match.

Όταν ο Πούτιν επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία το 2019, έμμεσες πηγές στην Μέση Ανατολή αποκάλυψαν ότι ακολουθείται από έναν σωματοφύλακα της FSO που του είχε ανατεθεί να συλλέγει τα κόπρανα και τα ούρα του προέδρου, να τα πακετάρει και στην συνέχεια να τα στέλνει στην Ρωσία με ειδική βαλίτσα.

Ορισμένοι βέβαια ισχυρίζονται, ότι η πρακτική αυτή της συλλογής είχε υιοθετηθεί και νωρίτερα, για παράδειγμα κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Γαλλία τον Μάιο του 2017. Οι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται για να αποκρύψουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Πούτιν.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Proekt» αναφέρει ότι κατά την διάρκεια των επισκέψεων του Πούτιν στο Σότσι από το 2016 έως το 2020 τον συνόδευε ομάδα γιατρών από την Κεντρικό κλινικό νοσοκομείο που υπάγεται στην διεύθυνση της προεδρίας. Πιο συχνά από τους άλλους γιατρούς, τον επισκέπτονταν δύο ωτορινολαρυγγολόγοι (οι Αλεξέι Σεγκλόφ και Ίγκορ Γιεσακόφ) 59 και 38 φορές ο καθένας σε διάστημα τεσσάρων ετών, και 35 φορές τον επισκέφθηκε γιατρός χειρουργός με εξειδίκευση στον καρκίνο του θυρεοειδούς.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές ο Πούτιν υποβλήθηκε «είτε σε επέμβαση, είτε σε σοβαρό χειρουργείο, το πιθανότερο στην περιοχή της πλάτης του», για αυτό και το 2016 υπήρχε πάντα μαζί του ένας φυσικοθεραπευτής και μια ομάδα νευροχειρουργών.

Συμπληρώνεται ότι στον ιστότοπο «Proekt» και στο κανάλι του Telegram, Baza, είχε αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, οι αξιωματούχοι που συναντούσαν προσωπικά τον Πούτιν, έπρεπε όχι μόνο να μείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, αλλά να κάνουν και ανάλυση κοπράνων.

Πολλές είναι οι φήμες που αναφέρουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι άρρωστος με καρκίνο και ότι έχει χειρουργηθεί δεν εμφανίσθηκαν εφέτος στα μέσα ενημέρωσης. Το Κρεμλίνο διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες και ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι απολύτως υγιής.

Το 2017 ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν είχε γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ σε τέσσερις συνέχειες για τον Ρώσο πρόεδρο, γεγονός που σημαίνει ότι είχε μάθει ορισμένες πληροφορίες. Έτσι την άνοιξη του τρέχοντος έτους επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί της ασθένειας του Πούτιν, καθώς είχε συναντηθεί επανειλημμένα μαζί του και είχε πει ότι «πέρασε» μια ογκολογική ασθένεια. Για την ασθένεια του Πούτιν είχε γράψει και το αμερικανικό περιοδικό Newsweek επικαλούμενο επίσημες αμερικανικές πηγές.

Θεόκριτος Αργυριάδης