“Βόμβα” από το Αστεροσκοπείο – Λαγουβάρδος: “Δυστυχώς δεν υπάρχει συνεργασία με τα υπουργεία”

 “Βόμβα” από το Αστεροσκοπείο – Λαγουβάρδος: “Δυστυχώς δεν υπάρχει συνεργασία με τα υπουργεία”

«Οι προβολές για το μέλλον στην περιοχή μας δείχνουν αύξηση της θερμοκρασίας, μείωση των βροχοπτώσεων κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και μεγαλύτερη εμμονή των ετήσιων ανέμων (μελτεμιών) το καλοκαίρι με πιθανή χρονική επέκταση των μελτεμιών και το φθινόπωρο», τονίζει ο μετεωρολόγος και διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, σε συνέντευξή του στο anatropinews.gr.

Ο ίδιος περιγράφει ότι η ανάπτυξη της λειτουργίας μετρητικών δικτύων και ολοκληρωμένων συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, μπορεί να βοηθήσει ενώ τονίζει ότι «οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, να αναπτύξουμε εργαλεία και υπηρεσίες για καλύτερη ενημέρωση πριν και κατά τη διάρκεια εξέλιξης ενός έντονου καιρικού φαινομένου».

Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι η απάντηση σε σχετική ερώτηση για τη συνεργασία με το Υπουργεία Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Λέει ο κ. Λαγουβάρδος μεταξύ άλλων:

“Επίσημη και θεσμοθετημένη συνεργασία με το Υπουργείο δυστυχώς δεν υπάρχει. Έχουμε καταθέσει πολλές φορές τις προτάσεις μας για τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε, το ίδιο έχουν πράξει όπως γνωρίζω και άλλα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της χώρας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  

Παναγιώτης Δρίβας