Αίγιο: Ξήλωσαν ράμπα ΑμεΑ από την παραλία για να βάλουν ξαπλώστρες

 Αίγιο: Ξήλωσαν ράμπα ΑμεΑ από την παραλία για να βάλουν ξαπλώστρες

Απογοήτευση και ερωτηματικά προκαλεί η συμπεριφορά κατοίκων και επαγγελματιών στο Αίγιο και συγκεκριμένα στην παραλία της Ακόλης, καθώς αποφασίστηκε η απομάκρυνση της ράμπας που διευκολύνει τα ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, έπειτα από αίτημα κατοίκου, σύμφωνα με το οποίο η ράμπα… εμπόδιζε την πρόσβαση κατοίκων της περιοχής στην παραλία.

Η ράμπα, πλάτους περίπου 50 εκατοστών, όπως είπε στον ΑΝΤ1, ο Ιγνάτιος Φωτίου, εφευρέτη της πατέντας για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στην θάλασσα, είχε τοποθετηθεί στο σημείο, μετά από σύμβαση που είχε υπογραφεί και με την έγκριση όλων των αρμόδιων Αρχών.

Ωστόσο σε έρευνα που έγινε, μετά από την καταγγελία κατοίκου που διαμένει σε σπίτι πλησίον του σημείου όπου βρισκόταν η ράμπα, διαπιστώθηκε από το Λιμενικό πως από τον σχετικό φάκελο αδειοδότησης, έλειπε ένα έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, που ήταν απαραίτητο.

Αντί να επιδώσουν πρόστιμο, οι λιμενικοί έκαναν σύσταση και διέταξαν το ξήλωμα της ράμπας, με τους αρμόδιους να λένε πως το πολύ μέσα σε 3 ημέρες θα ληφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και το σχετικό έγγραφο, με το οποίο θα καταστεί εφικτό η ράμπα να «στρωθεί» ξανά στο ίδιο σημείο της παραλίας.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός, σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, πως αμέσως μετά το «ξήλωμα» της ράμπας, που εμπόδιζε τον καταγγέλλοντα να έχει πρόσβαση στην θάλασσα, επιχειρηματίας της περιοχής φέρεται να τοποθέτησε στο ίδιο σημείο ξαπλώστρες, χωρίς αυτήν την φορά όμως να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση και διαμαρτυρία από κάποιον περίοικο!

Θεόκριτος Αργυριάδης