ΑΠΘ: Κάλεσαν γονείς να πάρουν το πτυχίο της κόρης του που σκοτώθηκε στα Τέμπη και τους άφησαν απ΄έξω

ΑΠΘ: Κάλεσαν γονείς να πάρουν το πτυχίο της κόρης του που σκοτώθηκε στα Τέμπη και τους άφησαν απ΄έξω

Η υπόθεση της Κέλλυς Πορφυρίδου, η οποία έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών το 2023, προκαλεί έντονη συναισθηματική φόρτιση αλλά και αντιδράσεις. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είχε δεσμευτεί να απονείμει τιμητικά τον τίτλο σπουδών της στους γονείς της, ως φόρο τιμής στη μνήμη της. Ωστόσο, οι γονείς της ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή πως αυτό δεν θα συμβεί, λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει απογοήτευση στην οικογένεια της Κέλλυς και έντονες αντιδράσεις με πολλούς να εκφράζουν την οργή τους για την ακαμψία των διαδικασιών. Το περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη σημασία της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς σε τέτοιες ιδιαίτερα τραγικές περιστάσεις.

Η μέρα έφτασε και οι φίλοι και συγγενείς της κοπέλας συγκεντρώθηκαν ώστε να παραλάβουν το πτυχίο της, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη, και ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega για τα όσα συνέβησαν.

«Είμαστε κράτος σε αναστολή. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται σε συνεννόηση μία δομή του κράτους με τους γονείς ενός θύματος καις τη συνείχα να τους λένε δεν είναι έτοιμο ακόμα, γιατί έχει κολλήσει το θέμα στην πρυτανεία. Αυτό προσβάλει αυτούς τους ανθρώπους. Η οικογένεια είχε μιλήσει τρεις φορές για το ζήτημα. Υπήρξε εκνευρισμός γιατί ζήτησα και εγώ εξηγήσεις».

Για όσα συνέβησαν μίλησε στην εκπομπή και η μητέρα της, Άννα Καράτζογλου…

«Στο ετήσιο μνημόσυνο των Τεμπών που έγινε στη σχολή της Κέλλυς και είχα παρευρεθεί, είχε γίνει η πρώτη νύξη για απονομή τιμητικού διπλώματος. Τον Οκτώβριο ήρθα σε επαφή εγώ με τον πρόεδρο της Σχολής και πριν από ένα μήνα που επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν ότι στις 20 του μηνός στις 12.30 στην αίθουσα τελετών θα γίνει τιμητικά η απονομή ενός διπλώματος. Υπήρξε ερώτηση αν θέλω μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά ή ιδιωτικά στο γραφείο του, εκεί λίγο δίστασα και μετά το ξανασκέφτηκα και είπα ότι θα ήταν καλύτερο με τα υπόλοιπα παιδιά. Έτσι θα ένιωθα ότι τιμώ το παιδί μου, όπως θα έπρεπε. Ήξερα ότι θα είναι πολύ δύσκολα και για εμένα, και για τον μπαμπά της και για την αδελφή της. Οι μέρες που προηγήθηκαν πριν από αυτό ήταν ψυχοφθόρες γιατί είναι δύσκολο να το διαχειριστείς αυτό, ταυτόχρονα με τη χαρά άλλων παιδιών, γιατί το δικό σου παιδί που θα έπρεπε να είναι και εκείνο εκεί, δεν είναι. Εγώ πήρα στην γραμματεία του κοσμήτορα ένα τηλέφωνο για αν το επιβεβαιώσω και ή ίδια. Μου επιβεβαίωσε για 20 του μηνός. Μάλιστα μου ευχήθηκε και καλή δύναμη», ανέφερε.

«Ο κ. Ξυλουργίδης πήγε μέσα να πει πως θα το εντάξουμε, θα το πλαισιώσουμε και εκεί ξεκίνησαν όλα. Ήταν ανίδεοι, δεν γνώριζαν κάτι. Μετά μου είπαν πως δεν υπάρχει στο πρόγραμμα. Όλη η διαδικασία έχει δυσκολευτεί σε θέματα γραφειοκρατίας. Ένα δεύτερο ότι προφανώς ξέχασαν να μας ενημερώσουν; Ήταν ένας τίτλος τιμητικός, δεν ξέρω αν θα ήταν κάποιος πάπυρος με κάποια λόγια τιμητικά για το παιδί μου. Ένιωσα ότι δεν με σεβάστηκαν. Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος της σχολής. Μου είπε πως υπήρξαν μία σειρά από ατυχείς συμπτώσεις. Η Κέλλυ ήταν στο τμήμα Μουσουλμανικών Σπουδών, το όνειρό της δεν ήταν αυτό. Έλεγα “πάρε το πτυχίο σου και ακολούθησε μετά το όνειρό σου”. Ζητώ συγγνώμη αν στάθηκα εμπόδιο στην ολοκλήρωση του ονείρου της και επέμενα για το πτυχίο. Αν κάτι με πλήγωσε χθες πολύ ήταν το βλέμμα της μικρής μου».

Σχετικά Άρθρα