Ο κόσμος άναυδος από τη λίστα Επστάιν-Παύλος, Όλγα στη σελίδα 23 ακόμη και ο… Χόκινγκ

 Ο κόσμος άναυδος από τη λίστα Επστάιν-Παύλος, Όλγα στη σελίδα 23 ακόμη και ο…  Χόκινγκ

Η δημοσιοποίηση από τις δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης της λίστας του παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν έχει προκαλέσει σάλο και συζητήσεις σε όλο τον κόσμο καθώς στην… πελατεία του περιλαμβάνονται από πρόεδροι των ΗΠΑ μέχρι διασημότητες, πρωθυπουργοί, πρίγκιπες και δισεκατομμυριούχοι.

  • Υπενθυμίζεται Επστάιν, συνελήφθη στις 6 Ιουλίου 2019, για λειτουργία κυκλώματος σεξουαλικής διακίνησης, στο οποίο φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικα κορίτσια.
  • Βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή στις 10 Αυγούστου του ίδιου έτους- ενώ οι αρχές διαπίστωσαν ότι κρεμάστηκε.

Μεταξύ των ονομάτων και στην 23η σελίδα αναφέρεται το όνομα του Παύλου Γλύξμπουργκ μαζί με τον τίτλο και την προσφώνηση που χρησιμοποιεί, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εταιρεία Ivory Capital Group LLC που ίδρυσε το 1998 και αμερικανικοί αριθμοί τηλεφώνου.

Επίσης αναφέρεται και το όνομα της Πριγκίπισσας Όλγας με την ένδειξη (Ελλάδα) και ένα τηλέφωνο των ΗΠΑ αλλά και το όνομα του Δημήτρη Γουλανδρή επίσης με την ένδειξη (Ελλάδα) και τρία τηλέφωνα, δύο ΗΠΑ και ένα ενδεχομένως Μπαγκλαντές.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

  • “Ο Επστάιν έγινε κάποια στιγμή ιδιοκτήτης μιας κατοικίας στον αριθμό 9 της Ανατολικής 71ης Οδού της Νέας Υόρκης. Στον ίδιο δρόμο στο Μανχάταν, κατοικούσαν μετά τον γάμο τους το 1995, ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ. Δημοσιεύματα έχουν στο παρελθόν αναφέρει ότι σε αυτή τη γειτνίαση οφείλεται το γεγονός ότι είχε ο Επιστάιν τα στοιχεία του Παύλου στην ατζέντα του”.

Η λίστα Περιλαμβάνει συνολικά 1971 ονόματα που δίνονται σταδιακά στη δημοσιότητα. Προσοχή! Πρέπει να γίνει σαφές πως η αναφορά των ονομάτων στην λίστα δεν αποτελεί απόδειξη αδικήματος και δεν υποδηλώνει ότι αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Σοβαρές ενστάσεις έχουν υπάρξει καθώς μπορεί ορισμένα ονόματα να αναφέρονται χωρίς να εμπλέκονται αναγκαστικά.

Τα ονόματα πολλών που ενδεχομένως συνδέονται με τον Τζέφρι Επστάιν δημοσιοποιήθηκαν με τη δημοσίευση δικαστικών εγγράφων αργά την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024. Οι αποκαλύψεις ρίχνουν νέο φως στο δίκτυο εμπορίας σεξ που διεύθυνε ο Epstein, και η συνεργάτις του Ghislaine Maxwell.

Το μέιλ για τον Χόκινγκ

Ο Τζέφρι Έπσταϊν ήταν έτοιμος να προσφέρει χρήματα ως «αμοιβή» σε οποιονδήποτε φίλο ή γνωστό της Βιρτζίνια Τζιουφρέ, της Αμερικανίδας που τον κατήγγειλε δημόσια για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, θα μπορούσε να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της ήταν αναληθείς.

  • Τα παραπάνω έγραφε ο ίδιος σε email που είχε στείλει στην Γκισλέιν Μάξγουελ στις 12 Ιανουαρίου του 2015, λίγο καιρό αφού η Τζιούφρε κινήθηκε νομικά εναντίον του. Το email δόθηκε εχθές στη δημοσιότητα μαζί με άλλα δικαστικά έγγραφα που συνδέουν τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο με ηχηρά ονόματα της αμερικανικής και βρετανικής ελίτ.

Στο email που έστειλε στην πρώην ερωμένη και συνεργό του στην κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, ο παιδόφιλος ανέφερε τα εξής:

  • «Μπορείς να προσφέρεις αμοιβή σε οποιονδήποτε από τους φίλους, τους γνωστούς ή τους συγγενείς της Βιρτζίνια είναι πρόθυμος να βοηθήσει να αποδειχθούν ψευδείς οι ισχυρισμοί της. Οι πιο ισχυροί [ισχυρισμοί] είναι αυτός με το δείπνο με τον Κλίντον και η νέα εκδοχή στις Παρθένες Νήσους ότι ο Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικα άτομα».

Υπενθυμίζεται ότι ο διάσημος θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ, που έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση), έφυγε από τη ζωή το 2018. Ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνούσε μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Βρετανός επιστήμονας είχε επισκεφθεί το διαβόητο νησί του Έπσταϊν το 2006 κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου σε γειτονικό νησί, και είχε φωτογραφηθεί εκεί. Συγκεκριμένα είχε παρευρεθεί σε ένα μπάρμπεκιου και είχε συμμετάσχει σε μια ξενάγηση του βυθού με υποβρύχιο, σύμφωνα με την Telegraph.

Δεν είναι σαφές γιατί ο Αμερικανός παιδόφιλος – ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019 – ήθελε να διαψεύσει τον εν λόγω αναπόδεικτο ισχυρισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, πολιτικοί και επιχειρηματίες επισκέπτονταν κατά καιρούς το νησί του απολαμβάνοντας τη φιλοξενία του.

Σχετικά Άρθρα