Παρασκήνιο: Όροι μαφίας στους Σπαρτιάτες – “Τα χάλασαν στη μοιρασιά Στίγκας – Κασιδιάρης” – Γιατί δεν διαλύονται, γιατί δεν ανεξαρτητοποιούνται
Στους διαδρόμους της Βουλής απο την πρώτη στιγμή ακούγονταν πως στο κόμμα των Σπαρτιατών υπάρχουν έντονοι τριγμοί. Όμως, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, όταν ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας εμφανίστηκε μόνος του στα έδρανα, χωρίς κανένα μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών” έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.
Διέγραψε τρεις βουλευτές του καταγγέλοντας τους για μαφιόζικες μεθόδους κι εκβιασμούς εναντίον του ενώ αυτοί του καταλογίζουν πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις. «Μπήκα στα “ρεκόρ Γκίνες”, με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε” δήλωσε αρχικά ο Β. Στίγκας και λίγο αργότερα επισήμανε πως «Θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση, αλλά εγώ είμαι υπόλογος για κάθε ευρώ που δίνω. Δεν ήμουν ποτέ χειραγωγούμενος. Διέγραψα αυτούς που πρωτοστατούσαν”.
- Με ανακοίνωσή τους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών καταλόγισαν μαφιόζικες μεθόδους στον Β. Στίγκα και σημείωσαν ότι “η παράσταση του στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι”.
Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο κόμμα των Σπαρτιατών δηλώνουν πως “ τα χάλασαν στην μοιρασιά των χρημάτων οι δύο αρχηγοί” υπονοώντας τον εκλεγεμένο πρόεδρο Β. Στίγκα και τον “σκιώδη πρόεδρο” καταδικασμένο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δυσαρέσκεια των 11 βουλευτών έγγειται στην απροθυμία του Β. Στίγκα να προσφέρει κι εκείνος μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης – όπως οι υπόλοιποι – προς τον Η. Κασιδιάρη. Υπολογίζεται πως η κρατική χρηματοδότηση που θα λάβει το κόμμα ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή την τετραετία θα φτάσει τα 4 εκ. ευρώ!
- Κι επειδή “είναι πολλά τα λεφτά” κανείς δεν φαίνεται διατεθημένος μέχρι στιγμής να παραδώσει την έδρα του και να απωλέσει τα κοινοβουλευτικά προνόμια.
Διότι, μπορεί ο μπορεί ο πρόεδρος του κόμματος να “απείλησε” πως θα διαγράψει και άλλους βουλευτές ωστόσο αν μείνει με λιγότερους απο 8 βουλευτές τότε διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα και ο ίδιος δεν θα είναι πλέον αρχηγός κόμματος και θα χάσει τα προνόμια.
Επίσης, αν ανεξαρτητοποιηθούν οι 11 βουλευτές του, και συγκροτήσουν ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα στην Βουλή, τότε δεν θα λάβουν την κρατική χρηματοδότηση.