Η πρώτη αντίδραση των αγορών μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

 Η πρώτη αντίδραση των αγορών μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

Σε αρνητικό έδαφος οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν τη Δευτέρα παρά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS. Ο δείκτης Hang Seng ηγήθηκε των απωλειών στην περιοχή, σημειώνοντας πτώση άνω του 2,5% και παρασυρόμενος από τις μετοχές του κλάδου υγείας. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 2,6%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,14%, ενώ ο Shenzhen Component ήταν υψηλότερα κατά 0,28%. Αυτό έρχεται αφού η Κίνα άφησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο των μονοετών και πενταετών δανείων στο 3,65% και 4,3% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 1,16%, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,02% και ο Topix κατά 1,17%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας είναι 0,47% χαμηλότερα, αλλά ο Kosdaq αντιστάθηκε στην τάση των ασιατικών αγορών, διαπραγματευόμενος 0,47% υψηλότερα.

Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσαν ότι οι εγχώριες δραστηριότητες της Credit Suisse θα συνεχιστούν κανονικά, μετά την εξαγορά. «Τα ανοίγματα του τοπικού τραπεζικού τομέα στην Credit Suisse είναι ασήμαντα», επισήμαναν οι ρυθμιστικές αρχές, προσθέτοντας ότι το συνολικό ενεργητικό του υποκαταστήματος του Χονγκ Κονγκ ανήλθε σε περίπου 100 δισεκατομμύρια HK$ (12,74 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), αντιπροσωπεύοντας λιγότερο από το 0,5% του τραπεζικού τομέα. Οι μετοχές των τραπεζών του Χονγκ Κονγκ σημείωσαν έντονη πτώση το πρωί της Δευτέρας, με την HSBC να χάνει 4,37% και να είναι ένας από τους κορυφαίους χαμένους του HSI, ενώ η Standard Chartered έχασε 3,81%.

Σχετικά Άρθρα