Ο Καμπαγιάννης διαψεύδει τον Μητσοτάκη: Στην περίπτωση της αποκάλυψης της δράσης της ΧΑ δεν έγιναν επισυνδέσεις
Ο πρωθυπουργός επέμεινε κατά την ομιλία του στη Βουλή ότι τα δημόσια πρόσωπα θα παρακολουθούνται καθώς δεν μπορεί να εξαιρούνται λόγω της ιδιότητάς τους και να νοιώθουν ότι είναι στο απυρόβλητο, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι έτσι, μέσω νόμιμων επισυνδέσεων, συνελήφθη η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.
Αναφορά, που διαψεύστηκε ευθύς αμέσως από τον συνήγορο Πολιτικής Αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη με ανάρτησή του.
Όπως ανάρτησε ο Θανάσης Καμπαγιάννης στο προφίλ του στο Facebook:
“Fact checking: Κυριάκος Μητσοτάκης: “Σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή”. Το αληθές: Στην ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε “νόμιμη επισύνδεση” των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της αν και ελέγχονταν για σοβαρά κακουργήματα. Το γνωρίζουμε αυτό από τη δικογραφία της υπόθεσης, στην οποία δεν περιέχεται καμία διάταξη ή σχετική απομαγνητοφώνηση”. “Fact checking:Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η τοποθέτηση ενός διπλωμάτη αποτελεί εγγύηση για τη λειτουργία της ΕΥΠ”. Το αληθές: Διπλωμάτης ήταν και ο Ιωάννης Κοραντής, διοικητής της ΕΥΠ το 2004-2009, μετέπειτα πολιτευτής του ΛάΟΣ”. UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen “Fact checking: Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας είναι “ένα μικρό υποσύνολο”. Το αληθές: Το 2021, για σοβαρά αδικήματα υπάρχουν 3000 άρσεις απορρήτου, για λόγους εθνικής ασφάλειας 15.000 άρσεις απορρήτου – νόμιμες επισυνδέσεις. “Το 80% για εθνική ασφάλεια”, ανέφερε στην ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος (8/7/2021)”.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε εκνευρισμένος, αποπροσανατολισμένος και με μια ομιλία συνονθύλευμα που πήγαινε από την αποθέωση της ΕΥΠ, σε σενάρια συνωμοσίας με ξένες δυνάμεις, σε επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, σε προσπάθεια απαξίωσης του Νίκου Ανδρουλάκη, στις φωτιές στα δάση και στην έξοδο της χώρας από την επιτήρηση.
Για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μοναδικό που ψέλλισε ήταν ότι έγινε ένα λάθος αλλά η παρακολούθηση ήταν νόμιμη. Και ακόμα ότι τα ίδια γίνονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Χωρίς να αναλάβει καμιά πολιτική ευθύνη, «έδειξε» για το σκάνδαλο τον εκλεκτό του πρώην διοικητή της ΕΥΠ αλλά και τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, λέγοντας ότι παραδέχθηκε το λάθος του και τους αντικατέστησε. Κρυπτόμενος πίσω από την αφελή αιτιολογία… «ένα λάθος έγινε», έφτασε στο σημείο να επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας ότι έχει αρνηθεί να τον συναντήσει και ότι αν επιμένει ότι δεν ήταν νόμιμη η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, «να προσφύγει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια».