Γιατί αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισης της Πισπιρίγκου
Αλλαγή δεδομένων διαφαίνεται στο αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ενώ αρχικά η πράξη τοποθετείτο χρονικά για πολύ πριν το Πάσχα και μέχρι προ ημερών η αίτηση δεν αποκλείετο να υποβληθεί αυτή την εβδομάδα όλα τώρα αλλάζουν και μάλιστα κατά πολύ. Πέραν των τεχνικών εκθέσεων που εκπονούνται για την περίπτωση θανάτου της Τζωρτζίνας, το νέο «κλειδί» στο προαναγγελθέν αίτημα είναι πλέον άλλο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι συνήγοροι της έγκλειστης 33χρονης μάνας, αποφάσισαν ν’ αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο «εμπόδιο» ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης… με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.
Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ιριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική αναμόχλευση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, πιθανά να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα.
Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Να έχει αποφυλακιστεί η Ρούλα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και -αν προκύψει κάτι το ενοχοποιητικό- να συλληφθεί εκ νέου και να προφυλακιστεί πάλι, με ένα επιπλέον κατηγορητήριο.
Κατά συνέπεια η απόφαση δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Ιατροδικαστικού διδύμου Καρακούκη – Καλογριά για τις απώλειες της Μαλένας και της μικρής Ιριδας.
Το νέο εύρημα στην ιστολογική της Τζωρτζίνας
Την ουσία μιδαζολάμη φέρεται να έψαχνε στη Google η Ρούλα Πισπιρίγκου, μεταξύ των φαρμάκων που αναζητούσε στο διαδίκτυο, την περίοδο που η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο.
Η μιδαζολάμη είναι το ενδονοσοκομειακό φάρμακο που λάμβανε η Τζωρτζίνα σε δύο τουλάχιστον νοσοκομεία: το Ωνάσειο και το Αγλαΐα Κυριακού. Οι γιατροί το έδιναν για να καταστείλουν τον οργανισμό στα ανεξήγητα επεισόδια που έκανε το παιδί με σπασμούς, σύμφωνα με το Star.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται πως αναζήτησε την μιδαζολάμη στις 17 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τις αναζητήσεις της έδειχνε να ξέρει ακόμη και ποια φάρμακα θα χορηγηθούν μελλοντικά στο παιδί, όπως συνέβη με την περίπτωση της μιδαζολάμης.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών, η κατηγορούμενη μητέρα κάθε φορά που άλλαζε ένα φάρμακο είχε αντιρρήσεις και ας μην ήταν γιατρός η ίδια.
Η μιδαζολάμη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για αναισθησία, καταστολή, προβλήματα ύπνου και σοβαρή διέγερση και λειτουργεί προκαλώντας υπνηλία, μειώνοντας το άγχος και προκαλώντας απώλεια της ικανότητας δημιουργίας νέων αναμνήσεων.
Πώς λειτούργησε η κεταμίνη στη Τζωρτζίνα
Η τοξικολογική έκθεση για την Τζωρτζίνα δείχνει ακριβώς πώς λειτούργησε η κεταμίνη σε σχέση με την μιδαζολάμη αλλά και τα άλλα φάρμακα που λάμβανε εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας.
Η έκθεση μιλά για τους επιβαρυντικούς παράγοντες που συνυπήρχαν στο κορίτσι δηλαδή την χρόνια υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τα συνυπάρχοντα στο αίμα ενδονοσοκομειακά χορηγηθέντα φάρμακα.
Η κατηγορουμένη επιμένει ότι δεν έδωσε εκείνη την κεταμίνη στο παιδί. Οι αρχές όμως πιστεύουν ότι είχε μελετήσει ακόμα τα φάρμακα που δίνονταν στο νοσοκομεία σε συνδυασμό με το δηλητήριο.
Πηγή: ethnos.gr