Μετά τις αντιδράσεις το δημόσιο παραιτείται από την αίτηση αναίρεσης για τις αποζημιώσεις στη MARFIN
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που έφερε η είδηση ότι η κυβέρνηση προσφεύγει την 1η Ιούνη στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας αναίρεση (!) της δικαίωσης των συγγενών των νεκρών από τα διοικητικά δικαστήρια, που αποκάλυψε το imerodromos.gr του Νίκου Μπογιόπουλου η κυβέρνηση αποφάσισε να παραιτηθεί του δικαιώματος.
Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού:
“Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin. Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ”.
Η αποκάλυψη και οι αντιδράσεις
Νωρίτερα πάντως είχε προκληθεί σάλος καθώς σύμφωνα με τον imerodromos.gr:
Το Σάββατο η κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, η Πολιτεία, δια της Προέδρου της Δημοκρατίας, πολιτικά κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ, προχωρούν στην τοποθέτηση “τιμητικής πλακέτας” στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους τα τρία τραγικά θύματα του εγκλήματος που διαπράχτηκε πριν από 10 χρόνια στο υποκατάστημα της Μαρφίν.
Μετά τα στοιχεία που παρέθεσε ο Νίκος Μπογιόπουλος στο ραδιόφωνο του Real (Πέμπτη 7/5/2020) για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης και για το γεγονός ότι 20 μέρες μετά την απόδοση… “τιμής”, στην δικάσιμο που έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου, το Ελληνικό Δημόσιο ζητά την αναίρεση της δικαίωσης των συγγενών των θυμάτων από τα διοικητικά δικαστήρια, ας αποφανθεί ο ακροατής/αναγνώστης:
Τι είναι “τιμή”, τι είναι “σεβασμός”, τι είναι “εθνική ενότητα” και τι είναι “πολιτική τυμβωρυχία”, “πολιτική σκοπιμότητα”, “πολιτική αναίδεια”, “πολιτική χυδαιότητα” “πολιτική υποκρισία”. Και τι, τελικά, σημαίνουν λέξεις όπως “ντροπή” και “φιλότιμο”.
Η παρέμβαση και το σχόλιο του Δημήτρη Παπαδημούλη: