Δαμασκός: Αποθεώθηκε ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ Τζουλάνι – Τον συγχαίρουν οι Ταλιμπάν

Δαμασκός: Αποθεώθηκε ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ Τζουλάνι – Τον συγχαίρουν οι Ταλιμπάν

Ο ηγέτης των Σύρων ανταρτών Άμπου Μοχάμεντ αλ Τζολάνι μετέβη σήμερα το απόγευμα στο περίφημο τέμενος των Ομεϋάδων της Δαμασκού, όπου εκφώνησε μια ομιλία, αφού νωρίτερα οι δυνάμεις του κατέλαβαν τη συριακή πρωτεύουσα, ανατρέποντας τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τη στιγμή που έμπαινε στο εμβληματικό τέμενος, στην Παλιά Πόλη της Δαμασκού, ο επικεφαλής της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS) το πλήθος τον υποδέχτηκε με την κραυγή «Αλλάχ Ακμπαρ (Ο Θεός είναι μεγάλος), σύμφωνα με τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Λίγες ώρες πριν, οι Σύροι ισλαμιστές αντάρτες ανακοίνωσαν ότι ο ηγέτης τους, ο Άμπου Μοχάμεντ αλ Τζολάνι, έφτασε στη Δαμασκό, λίγες ώρες αφού η πρωτεύουσα έπεσε στα χέρια τους.

«Ο διοικητής Άχμεντ αλ Σάρεχ (σ.σ. το πραγματικό όνομα του Τζολάνι) προσκύνησε και φίλησε το χώρα» μόλις έφτασε στην πόλη, μετέδωσε το κανάλι των ανταρτών στο Telegram.

Στα πλάνα φαίνεται ο επικεφαλής της Χάγιατ Ταχρίρ αλο Σαμ (HTS), της ριζοσπαστικής οργάνωσης που ηγείται του συνασπισμού των ανταρτών, να προσκυνάει σε μια πρασιά.

«Η βούλησή μας είναι σταθερή και η αποφασιστικότητά μας ακλόνητη» είπε ο Αλ Τζολάνι στην ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από την επίσημη συριακή τηλεόραση, την οποία ελέγχουν πλέον οι αντάρτες. «Συνεχίζουμε να δρούμε με αποφασιστικότητα για να επιτύχουμε τους στόχους της επανάστασής μας», συνέχισε. «Το μέλλον είναι δικό μας και οδεύουμε προς τη νίκητ», τόνισε.

Οι Ταλιμπάν συνεχάρησαν τον συριακό λαό για την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ

Οι Ταλιμπάν «συνεχάρησαν» σήμερα τον συριακό λαό και τους αντάρτες μετά την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δηλώνοντας ότι ελπίζουν η μεταβίβαση της εξουσίας να γίνει «σύμφωνα με τις επιθυμίες του συριακού λαού» και να τερματιστούν οι ξένες παρεμβάσεις στη χώρα.

«Εκφράζουμε την ελπίδα η διαδικασία της μεταβίβασης της εξουσίας να γίνει σύμφωνα με τις επιθυμίες του συριακού λαού, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ανεξάρτητη και ισλαμική κυβέρνηση που θα υπηρετεί» τον λαό, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Αφγανιστάν σε μια ανακοίνωσή του.

«Ενθαρρύνουμε την υιοθέτηση μιας εποικοδομητικής εξωτερικής πολιτικής, που θα επιτρέπει στη Συρία να προοδεύει χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις», πρόσθεσε.

ΕΕ: ”Η πτώση του Άσαντ στη Συρία δείχνει πόσο αδύναμοι είναι οι υποστηρικτές του, η Ρωσία και το Ιράν”

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας χαιρέτισε σήμερα, χαρακτηρίζοντάς την «θετική» εξέλιξη, την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ, σημειώνοντας ότι καταδεικνύει την αδυναμία των Ρώσων και Ιρανών υποστηρικτών του.

«Το τέλος της δικτατορίας του Άσαντ είναι μια θετική εξέλιξη, που αναμενόταν εδώ και καιρό. Δείχνει επίσης την αδυναμία των υποστηρικτών του Άσαντ, της Ρωσίας και του Ιράν», ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η Κάγια Κάλας.

Προτεραιότητα της ΕΕ θα είναι «να διασφαλίσει την ασφάλεια» στην περιοχή, πρόσθεσε. Για το σκοπό αυτό θα συνεργαστεί «με όλους τους εταίρους της» στη Συρία και, γενικότερα, στην περιοχή.

«Η διαδικασία ανοικοδόμησης της Συρίας θα είναι μακρά και περίπλοκη και όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι έτοιμες να εμπλακούν εποικοδομητικά», υπογράμμισε.

Γερμανία: Ανησυχία για το ενδεχόμενο νέου προσφυγικού κύματος

Το ενδεχόμενο η κατάσταση στη Συρία να προκαλέσει νέο προσφυγικό κύμα ή επαναπατρισμό των Σύρων που ζουν ήδη στο εξωτερικό απασχολεί ήδη τον δημόσιο διάλογο στην Γερμανία.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την ταχέως μεταβαλλόμενη κατάσταση στην Συρία. Δεν είναι ακόμη δυνατό να προβλεφθεί εάν αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε μετακινήσεις προσφύγων στην περιοχή ή έξω από αυτήν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στον Όμιλο ΜΜΕ Funke, ενώ δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν η κατάσταση καθιστά ευκολότερη την απέλαση μεταναστών από τη Γερμανία προς τη Συρία ή εάν αναμένεται κύμα επαναπατρισμού Σύρων που ζουν στη Γερμανία.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Γιούργκεν Χαρτ (CDU) δήλωσε ότι δεν αναμένει άμεσα αύξηση της προσφυγικής ροής από την Συρία. «Ένα δεύτερο μεγάλο προσφυγικό κύμα το θεωρώ για την ώρα απίθανο. Δεν το είδαμε ούτε στην περίπτωση του Χαλεπιού», δήλωσε ο κ. Χαρτ στην «Rheinische Post», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί, «σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες μεταξύ των ομάδων και κλιμακωθεί εκ νέου η εμφύλια σύγκρουση».

Ο αρμόδιος του CDU για θέματα εξωτερικής πολιτικής Νόρμπερτ Ρέτγκεν περιέγραψε την πτώση του καθεστώτος Άσαντ ως «μεγάλη απελευθέρωση για την χώρα και τους ανθρώπους». «Η κόλαση του Άσαντ τελείωσε έπειτα από 13 χρόνια», δήλωσε ο κ. Ρέτγκεν στο περιοδικό «Der Spiegel» και ανέφερε την Τουρκία ως τον «μεγάλο κερδισμένο» της αλλαγής καθεστώτος. «Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση. Έχει τεράστιο συμφέρον να μην διαλυθεί η Συρία, προκειμένου να επιτευχθεί η επιστροφή τριών εκατομμυρίων Σύρων που βρίσκονται στην Τουρκία», πρόσθεσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός και ανέδειξε την ανάγκη η Ευρώπη «να πλησιάσει την Τουρκία και να διερευνήσει την προοπτική συνεργασίας».

Για τον κίνδυνο η «αιματηρή κοσμική δικτατορία» Άσαντ στη Συρία να αντικατασταθεί από μια θρησκευτική-φονταμενταλιστική δικτατορία, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Μίχαελ Ροτ (SPD). «Η Συρία είναι ένα πολυεθνοτικό και πολυθρησκειακό κράτος. Η χώρα αξίζει μια πραγματική ευκαιρία για ειρήνη, συμφιλίωση και σταθερότητα», έγραψε ο κ. Ροτ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».

Στο Βερολίνο, σύμφωνα με την αστυνομία, «σχετική μικρή ομάδα» Σύρων διαδήλωσε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή Νοϊκέλν, όπου ζουν πολλοί Τούρκοι και Άραβες, κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Ελεύθερη Συρία».

Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου χαιρετίζει μια “ιστορική ημέρα” μετά την ανατροπή του Άσαντ στη Συρία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κάνοντας λόγο για «ιστορική ημέρα», την οποία απέδωσε στα πλήγματα που επέφερε ο στρατός του στους υποστηρικτές της Δαμασκού, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Επισκεπτόμενος μια περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ο Νετανιάχου είπε ότι έχει δώσει εντολή στον ισραηλινό στρατό να καταλάβει εδάφη στην ουδέτερη ζώνη, για να διασφαλίσει την ασφάλεια του Ισραήλ. «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εχθρική δύναμη να εγκατασταθεί στα σύνορά μας», τόνισε.

Ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς είπε ότι η απόφαση για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην ουδέτερη ζώνη, που ελέγχεται από τον ΗΕ, ελήφθη για την προστασία των ισραηλινών κοινοτήτων στα Υψώματα του Γκολάν.

Μιλώντας στην τηλεόραση από τα σύνορα με τη Συρία ο Κατς είπε ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να προστατεύσει αυτές τις κοινότητες.

Ιράν: Το μέλλον της Συρίας θα αποφασιστεί από τον συριακό λαό, δηλώνει η Τεχεράνη

Η μοίρα της Συρίας είναι αποκλειστική ευθύνη του συριακού λαού και θα πρέπει να αποφασιστεί χωρίς ξένες επιβολές ή καταστροφικές παρεμβάσεις, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, αφού ο σύμμαχος της Τεχεράνης, ο Μπασάρ αλ Άσαντ, ανατράπηκε από τους αντάρτες.

Το Ιράν σέβεται την ενότητα και την εθνική κυριαρχία της Συρίας, διαβεβαίωσε το υπουργείο. Η Τεχεράνη θα συνεχίσει τις συνομιλίες της με όλες τις πλευρές, ιδίως στην περιοχή και θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ωστόσο προειδοποίησε ότι η στάση της μπορεί να αλλάξει. «Θα υιοθετεί τις κατάλληλες προσεγγίσεις και θέσεις» αναλόγως των εξελίξεων, ανέφερε το υπουργείο.

Το Ιράν διαβεβαίωσε πάντως ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Συρίας και ότι οι φιλικές σχέσεις των δύο λαών θα συνεχιστούν. Ζήτησε επίσης να τερματιστούν οι ένοπλες συγκρούσεις και να ξεκινήσει «εθνικός διάλογος», τονίζοντας ότι στηρίζει τους διεθνείς μηχανισμούς και ιδίως την απόφαση 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η συριακή κοινότητα γιορτάζει στους δρόμους του Βερολίνου την πτώση του Μπασάρ αλ Άααντ

«Είμαστε χαρούμενοι, η δικτατορία τελείωσε, ο Άσαντ έφυγε», λέει ο Άχμεντ, 39 ετών. Εκατοντάδες Σύροι της Γερμανίας γιόρτασαν σήμερα στους δρόμους την πτώση του καθεστώτος.

Η Γερμανία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη κοινότητα Σύρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όλοι οι Σύροι τώρα είναι ενωμένοι», πρόσθεσε ο Άχμεντ, ένας μηχανικός των σιδηροδρόμων που έφυγε από το Χαλέπι το 2015 αλλά ακόμη φοβάται να πει το επώνυμό του.

Κρατώντας λάβαρα της αντιπολίτευσης και κορνάροντας μανιασμένα, δεκάδες άνθρωποι άρχισαν από νωρίς το πρωί να συγκεντρώνονται αυθόρμητα σε μια λεωφόρο της λαϊκής συνοικίας Νόικελν του Βερολίνου, όπου ζουν πολλοί μετανάστες. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε μια πλατεία της γειτονικής συνοικίας Κρόιτσμπεργκ. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 2.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Το κλίμα ήταν εορταστικό, πολλοί έκαναν με τα δάχτυλά τους το σήμερα της νίκης, άλλοι τραγουδούσαν. Ολόκληρες οικογένειες συμμετείχαν στην κινητοποίηση, κάποιοι είχαν βάψει τα πρόσωπά τους με τα εθνικά χρώματα της Συρίας. Το πλήθος φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ».

«Επιτέλους, αυτή η κυβέρνηση έπεσε», είπεο 27χρονος Άχμαντ Αλ Χάλαμπι, που συμμετείχε μαζί με τα δύο μικρά παιδιά του. «Πριν από δέκα χρόνια ήμουν στη Συρία και είδα πράγματα που κανείς δεν θα πρέπει να βλέπει, πράγματα που δεν ξεχνιούνται», πρόσθεσε ο Χάλαμπι, που σήμερα είναι μηχανικός.

Η Γερμανία φιλοξενεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι έφυγαν αφού ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος το 2011. «Ο Άσαντ είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης που μπορείτε να φανταστείτε», υποστήριξε ο Χάλαμπ, ο οποίος έφυγε από το Χαλέπι το 2015 και έφτασε στη Γερμανία περνώντας από την Τουρκία και την Ελλάδα.

«Ελπίζω ότι θα γίνει ειρήνη και ότι θα ξαναφτιάξουμε όσα κατέστρεψαν ο Άσαντ και οι άνθρωποι του», πρόσθεσε.

Ο Ανουάρ αλ Μπούνι, ένας Σύρος δικηγόρος που κατέφυγε στη Γερμανία, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο τα δικά του δεινά, λίγο πριν πέσει το καθεστώς. Φυλακίστηκε επί πέντε χρόνια και το 2022, με τη δική του συμβολή, η γερμανική δικαιοσύνη καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη έναν πρώην συνταγματάρχη του συριακού στρατού για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Ανουάρ Ρασλάν, 58 ετών, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 27 κρατουμένων και τα βασανιστήρια σε τουλάχιστον άλλους 4.000 μεταξύ 2011-12, στη φυλακή Αλ Χατίμπ. Ο αλ Μπούνι τον συνάντησε τυχαία και τον αναγνώρισε σε έναν δρόμο του Βερολίνου.

Ο δικηγόρος, που κατάγεται από τη Χάμα, δήλωσε ότι «δεν αιφνιδιάστηκε» από την επίθεση-αστραπή των ανταρτών, με επικεφαλής την ισλαμιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ. «Ήξερα ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή και ότι ο συριακός λαός, που ζητούσε την ελευθερία του, θα την κέρδιζε» είπε ο αλ Μπούνι, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρώτα στη Συρία και κατόπιν στη Γερμανία, όπου ζει από το 2014.

Ιορδανία, Αίγυπτος, Κατάρ, Σαουδική Αραβία για την πτώση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ δήλωσε πως η χώρα του θα σεβαστεί “τις επιλογές” των Σύρων, καλώντας τη γειτονική χώρα να αποτρέψει τη βύθιση στο “χάος”, μετά την πτώση σήμερα του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

“Η Ιορδανία στέκεται στο πλευρό των Σύρων αδελφών της και σέβεται τη βούληση και τις επιλογές τους”, ανέφερε το γραφείο του βασιλιά σε μια ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας “την ανάγκη να διατηρηθεί η ασφάλεια της Συρίας, των πολιτών της και των κεκτημένων του λαού της, και να εργαστεί με συνέπεια και ταχύτητα για να επιβάλει τη σταθερότητα και να αποτρέψει κάθε σύγκρουση που θα οδηγούσε στο χάος”.

Η Αίγυπτος έκανε έκκληση για ενότητα και ανοικοδόμηση της Συρίας, λίγες ώρες μετά την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και την κατάληψη της πρωτεύουσας, της Δαμασκού, από τους αντάρτες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, η Αίγυπτος καλεί όλες τις πλευρές στη Συρία “να ενώσουν τους στόχους και τις προτεραιότητές τους και να ξεκινήσουν μια πολιτική διαδικασία για μια νέα φάση εθνικής συναίνεσης και εσωτερικής ειρήνης”.

Δηλώνει αποφασισμένη να “εργαστεί με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους της προκειμένου να τεθεί τέλος στα βάσανα του συριακού λαού, να διευκολύνει τις προσπάθειες ανοικοδόμησης και να υποστηρίξει την επιστροφή με κάθε ασφάλεια των προσφύγων στη χώρα προέλευσής τους.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει πως στέκεται “στο πλευρό του συριακού κράτους και του συριακού λαού και τους υποστηρίζει στη διατήρηση της κυριαρχίας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας”.

Σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε την Πέμπτη με τον Σύρο ομόλογό του, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Μπαντρ Αμπντελάτι είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Συρία και είχε διατυπώσει “τη θέση της Αιγύπτου υπέρ του συριακού κράτους και των εθνικών θεσμών”.

Το Κατάρ δήλωσε πως πρέπει να αποτραπεί η “βύθιση της Συρίας στο χάος”, μετά την πτώση της Δαμασκού στα χέρια των ανταρτών υπό την ηγεσία τζιχαντιστών και τη διαφυγή του προέδρου Άσαντ..

Η χώρα του Κόλπου δήλωσε ότι “παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στη Συρία” και υπογράμμισε “την ανάγκη να διατηρηθούν οι εθνικοί θεσμοί και η ενότητα του κράτους προκειμένου να αποτραπεί η βύθιση στο χάος”, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κατάρ, που είχε υποστηρίξει τους διαδηλωτές που κατέβαιναν στους δρόμους το 2011 κατά της συριακής κυβέρνησης, παρέμεινε κριτικό απέναντι στη Δαμασκό και δεν αποκατέστησε τις σχέσεις του όπως έκαναν πολλές αραβικές χώρες το 2023.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ κάλεσε, στην ανακοίνωσή του, “όλα τα μέρη να δεσμευθούν στον διάλογο προκειμένου να προστατευθεί η ζωή των πολιτών” εκφράζοντας παράλληλα την “ακλόνητη υποστήριξη του Κατάρ στον συριακό λαό και στις επιλογές του”.

Η Σαουδική Αραβία είναι σε επικοινωνία με όλους τους περιφερειακούς παράγοντες για τη Συρία και είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποφευχθεί το χάος μετά την εκδίωξη του Σύρου προέδρου Άσαντ, όπως δήλωσε Σαουδάραβας αξιωματούχος.

“Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Τουρκία και κάθε εμπλεκόμενη πλευρά”, δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς, προσθέτοντας πως η Σαουδική Αραβία δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Άσαντ.

Η αποτυχία του να επαναδεσμεύσει διάφορους περιφερειακούς παράγοντες και την αντιπολίτευση ευθύνονται για την πτώση του, είπε ο αξιωματούχος.

“Η τουρκική κυβέρνηση προσπάθησε να δεσμευθεί και να συνεργαστεί με τη συριακή κυβέρνηση, όμως αυτά τα ανοίγματα συνάντησαν την άρνηση”, είπε.

“Η παρούσα κατάσταση είναι άμεση συνέπεια της έλλειψης δέσμευσης της συριακής κυβέρνησης στην πολιτική διαδικασία. Αυτή η έκβαση αντανακλά το αναπόφευκτο αποτέλεσμα αυτής της αδιαλλαξίας”.

Ο Άσαντ είχε πάει στη Σαουδική Αραβία το 2023 προκειμένου να συμμετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, έπειτα από την αναστολή συμμετοχής της Συρίας στον διεθνή οργανισμό επί 12 χρόνια, όπου συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

“Η ελπίδα ήταν πως αυτή η κίνηση θα επηρέαζε τη συριακή κυβέρνηση ώστε να δεσμευθεί πιο εποικοδομητικά με την αντιπολίτευση και τους διάφορους εμπλεκόμενους στο εσωτερικό της Συρίας και στην περιοχή, αντί να επιτρέψει στο υπάρχον αδιέξοδο και στην εύθραυστη ειρήνη να θεωρηθούν δεδομένα”, είπε ο αξιωματούχος.

“Τονίσαμε πως η κατάσταση δεν θα έπρεπε να υποτιμηθεί, καθώς παρέμενε επισφαλής. Δυστυχώς, το μήνυμα αυτό δεν είχε αποτέλεσμα οποιαδήποτε ουσιαστική ενέργεια από συριακής πλευράς”.

Ο αξιωματούχος είπε πως τα γεγονότα στη Συρία δείχνουν κάποιες θετικές πλευρές οι οποίες ελπίζει ότι θα συνεχιστούν.

“Κυρίως, η μετάβαση έγινε χωρίς αιματοχυσία, κάτι που είναι ενθαρρυντικό. Επιπλέον, εκτιμούμε τις δηλώσεις διαφόρων εμπλεκομένων που τονίζουν τη σημασία να προστατευθούν οι κρατικοί θεσμοί, η κυριαρχία της Συρίας και τα δικαιώματα των μειονοτικών ομάδων”, είπε.

“Ελπίζουμε ότι θα δούμε αυτές τις θετικές τάσεις να συνεχίζονται και δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική”.

Σχετικά Άρθρα