Συμβούλιο Αντιπολίτευσης/ Που αποσκοπεί η πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου- Γιατί είπε “όχι” σε υποψηφιότητα Ράμμου

Συμβούλιο Αντιπολίτευσης/ Που αποσκοπεί η πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου- Γιατί είπε “όχι” σε υποψηφιότητα Ράμμου

«Ο κύριος Ράμμος είναι σαφώς ένα πρόσωπο υψηλού κύρους και ήθους και η άποψή μας είναι ότι είναι απολύτως χρήσιμο να ανανεωθεί η θητεία του ως προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών. Αυτή η θητεία δηλαδή στην οποία δέχτηκε φοβερές επιθέσεις αυτή η θητεία στη διάρκεια της οποίας ενήργησε με βάση το καθήκον», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να ενσαρκώνεται από πρόσωπα τα οποία διακρίνονται για το ήθος, την ακεραιότητα, την ανθεκτικότητα τους και όχι από πρόσωπα τα οποία μπορεί να είναι αρεστά σε όλους και έτοιμα για όλα», επεσήμανε. Αποφεύγοντας να «ανοίξει» τα χαρτιά της και να ονομάσει ποιον θα ήθελε νέο ένοικο στο Προεδρικό Μέγαρο, παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι έχει στο μυαλό της συγκεκριμένη πρόταση. 

Όπως αποκάλυψε η κυρία Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην Ολομέλεια, τις επόμενες ημέρες θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, σχετικά με την πρόταση της για Συμβούλιο Αντιπολίτευσης.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιά κόμματα σκέπτεται η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας να συμμετέχουν σε αυτό το Συμβούλιο. Διότι είναι μάλλον προφανές ότι κάποια κόμματα, όπως οι “Σπαρτιάτες” δεν μπορούν να μετέχουν. Θα μπορεί, για παράδειγμα, η “Ελληνική Λύση”, ή τι θα συμβεί με τη “Νίκη”, ή ακόμα και το “Κίνημα Δημοκρατίας” εφόσον σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα;

Πάντως, η πρόταση Κωνσταντοπούλου έχει ενδιαφέρον εάν αποτελέσει ένα forum συνεννόησης και κοινής κοινοβουλευτικής δράσης με το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας. Θα απαντήσει, όμως, θετικά το ΠΑΣΟΚ που κινείται πλέον με “αέρα” αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Σχετικά Άρθρα